Carnaval Den Bosch

Last update: 14-08-2019

Het prachtige historische stadscentrum van Den Bosch, ook wel ’s-Hertogenbosch, is van vrijdag 21 tot en met 25 februari 2020 gehuld in carnavalssferen. Den Bosch heet tijdens carnaval Oeteldonk en het is vijf dagen lang groot feest. Zo zijn er natuurlijk honderden cafés waar carnaval wordt gevierd en in Den Bosch is er de gezellige optocht. Kom alles te weten over Carnaval in Den Bosch, de openingstijden van cafés en kroegen, de optocht, bijzondere evenementen en ticketverkoop en de manier hoe Den Bosch per trein of auto is te bereiken tijdens carnaval.

Locaties carnaval

Den Bosch is een stad met een hoge horecadichtheid en overal wordt eigenlijk wel carnaval gevierd. Vooral de Bossche binnenstad ademt carnaval en overal hoor je wel de vrolijke carnavalsmuziek en zie je uitgedoste mensen lopen. Hoewel het dus overal feest is zijn er natuurlijk nog wel enkele echte hotspots in Den Bosch. Vier bijvoorbeeld carnaval aan de Korte Putstraat of op de Parade. Maar probeer het geheel niet teveel te plannen, laat je liever meevoeren in het feestgedruis.

Openingstijden cafés

Tijdens carnaval hoef je niet te wachten tot ’s avonds voordat je kunt gaan feesten. Al in de vroege middag is er volop te beleven in de binnenstad van Den Bosch en zijn de kroegen en cafés lekker gevuld. Vooral in de namiddag en avond kan het behoorlijk druk zijn in de stad. Later op de avond en in de nacht zal de drukte weer wat afnemen. De meeste kroegen sluiten tijdens carnaval tussen 2 en 4 uur ’s nachts.

Carnavalsoptocht Den Bosch

Misschien wel het hoogtepunt van carnaval in Den Bosch is de grote optocht door de binnenstad. De carnavalsoptocht is leuk om te bezoeken voor jong en oud en de praalwagens zijn prachtig versierd. Ook is de sfeer ouderwets gezellig en zal er volop muziek te horen zijn. De carnavalstoptocht van Den Bosch vindt plaats op carnavalsmaandag 24 februari 2020 en zal starten om 12.33 uur in de middag. De route van de Bossche optocht gaat via de volgende straten: Van Grobbendoncklaan, Graafseweg, Hinthamereinde, Hinthamerstraat, Torenstraat, Parade, Triniteitstraat, Oude Dieze, Verwerstraat, Achter het Stadhuis, Achter het Verguld Harnas, Vughterstraat, Schapenmarkt, Markt, Marktstraat 

Programma en tickets

Carnaval is een openbaar volksfeest en daardoor gratis te bezoeken. Ook de optocht van Den Bosch is gewoon gratis te bezoeken. Dat geldt ook voor de vele cafes in de binnenstad. Wel zijn er diverse speciale evenementen waarbij bijvoorbeeld artiesten komen optreden. Voor enkele van deze evenementen moeten tickets worden gekocht. Meer informatie over alle evenementen tijdens het carnaval in Den Bosch vind je op deze website

Bereikbaarheid Den Bosch

Het eenvoudigst om Den Bosch te bezoeken tijdens carnaval is via het openbaar vervoer. Reis bijvoorbeeld naar het treinstation van Den Bosch en loop vervolgens in enkele minuten het feestgedruis in. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om met de auto naar Oeteldonk te komen, parkeren is betaald mogelijk in bijvoorbeeld parkeergarages. En wil je niet meer naar huis toe? Er zijn diverse goede hotels in Den Bosch waar je tijdens carnaval gewoon kunt overnachten: