Carnaval Eindhoven

Locaties en tijden

Last update: 14-08-2019

Ook in 2020 is het weer groot feest in Eindhoven tijdens Carnaval. Tijdens dit volksfeest heet Eindhoven het Lampegat en zijn er volop festiviteiten en gezelligheid in de stad. Hoewel carnaval officieel van zondag tot en met dinsdag duurt, is het tegenwoordig vijf dagen of meer feest. Carnaval 2020 in Eindhoven vindt plaats van vrijdag 21 tot en met dinsdag 25 februari 2020. Kom alles te weten over Carnaval Eindhoven zoals de locaties, de evenementen en ticketverkoop, de optocht, de openingstijden en de bereikbaarheid met auto en trein.

Locaties carnaval

Carnaval vindt plaats in de hele stad, dat wil zeggen dat er in ieder café en kroeg in Eindhoven wel wat te doen is. De grootste druktes vinden uiteraard plaats in de horecagebieden in het centrum van Eindhoven. Enkele zeer bekende locaties zijn het Stratumseind, de Markt, het Wilhelminaplein, de Kleine Berg en het gebied rondom het Stationsplein. Al deze locaties zijn gelegen in de binnenstad van Eindhoven en liggen op loopafstand van elkaar. Het Stratumseind is verreweg de meest bekende horecastraat van Eindhoven met tientallen cafés en andere kroegen op een rij.

Openingstijden cafés

Het echte carnaval wordt gevierd in de talloze kroegen en cafés die Eindhoven rijk is. Waar normaal gesproken veel cafés pas in de avonduren de deuren openen, zijn ze tijdens carnaval al de hele dag open. Ieder café mag zelf bepalen hoe laat ze open gaan, waardoor heel veel kroegen al openen rond het middaguur. De sluitingstijd van veel cafés is rond 4 uur ’s nachts tijdens carnaval. Op de dinsdag sluiten veel Eindhovense kroegen al om middernacht omdat carnaval dan officieel eindigt. Maar na meerdere dagen feesten zijn veel mensen hier ook niet zo rouwig meer om.

Carnavalsoptocht Eindhoven

Bij Carnaval hoort natuurlijk de carnavalsoptocht waarbij versierde praalwagens door de straten rijden. De grote optocht in de Eindhovense binnenstad vindt plaats op zaterdag 22 februari 2020. De route loopt via de Dommelstraat, Stationsplein, Vestdijk, Oude Stadgracht, Stadhuisplein, Wal, Bilderdijklaan en Geldropseweg. De optocht gaat van start om 13.11 uur met de kinderoptocht. Er worden ook prijzen uitgereikt aan de mooist versierde praalwagens, de uitreiking is rond de klok van 18.00 uur in de tent op de Markt van Eindhoven.

Programma en tickets

Het gros van de mensen tijdens carnaval bezoekt gewoon een van de vele cafés in de binnenstad van Eindhoven. Carnaval is gewoon gratis en vrij toegankelijk te bezoeken. Ook de optocht is gratis te bezoeken. Diverse locaties organiseren speciale carnavalsfeesten waarvoor wel tickets gekocht moeten worden. Een goed overzicht van alle festiviteiten en de kosten voor tickets vind je op deze website

Bereikbaarheid Eindhoven

Tijdens Carnaval staat de gehele binnenstad van Eindhoven aardig op zijn kop, hiermee moet wel enigszins rekening worden gehouden wanneer je carnaval wilt vieren in Eindhoven. Je kunt de stad gewoon bereiken met de auto of de trein. De trein is het beste vervoersmiddel en op treinstation Eindhoven Centraal stap je uit op loopafstand van de meeste horecagebieden. Wil je toch met de auto? Er zijn in de binnenstad diverse parkeergarages te vinden waar je betaald kunt parkeren. Volg de parkeerroute borden die je rondom de binnenstad voert en parkeer in een van de parkeergarages met ruimte. En wil je niet meer naar huis? Overnacht dan in één van de hotels in de binnenstad: