Carnaval Maastricht

Last update: 14-08-2019

Misschien wel de stad met het mooiste carnavalsfeest van Nederland is het Limburgse Maastricht. Aan de boorden van de Maas vindt gedurende vijf dagen het grootste volksfeest van Nederland plaats. Carnaval in Maastricht vindt plaats van vrijdag 21 tot en met dinsdag 25 februari 2020, hoewel de officiële carnavalsdagen zondag, maandag en dinsdag zijn. Kom alles te weten over carnaval in Maastricht waaronder de locaties, openingstijden van de cafés, programma en tickets, optocht en bereikbaarheid per trein en auto.

Locaties carnaval

Je hoeft tijdens carnaval nooit lang te zoeken naar het feest in Maastricht, het feest is namelijk overal. De gehele binnenstad is uitgedost en de rode, groene en gele kleuren overheersen het straatbeeld. Natuurlijk ligt het zwaartepunt van de festiviteiten in de binnenstad. Dus als je echt goed carnaval wilt vieren, is het raadzaam een van de horecagelegenheden in de binnenstad van Maastricht op te zoeken. De honderden horecalocaties van Maastricht bieden de bezoeker een onvergetelijke gezellige dag.

Openingstijden cafés

De hele dag is het feest op de Maastrichtse straten, sommige cafés zijn al goed bezocht zelfs voor het middaguur! Naarmate de uren vorderen zal het vooral in de namiddag en de avond druk zijn. Later op de avond is de grootste carnavalsdrukte achter de rug. De meeste horecagelegenheden en cafés sluiten tussen twee en vier uur in de nacht. Op de laatste dag van carnaval, de dinsdag, zijn veel cafes al om middernacht gesloten omdat carnaval op dat moment officieel afgelopen is. 

Carnavalsoptocht Maastricht

Het familiemoment tijdens carnaval is natuurlijk een bezoek brengen aan de Carnavalsoptocht van Maastricht. De optocht vindt plaats op zondag 23 februari 2020 en gaat om 13.33 uur van start bij het Centraal Station. Via Wijck gaat de carnavalsoptocht richting Maastricht centrum. Uiteraard is er weer volop moois te zien tijdens de optocht. Er zijn versierde praalwagens, er is carnavalsmuziek en er is natuurlijk de onvervalste Maastrichtse gezelligheid.

Programma en tickets

Carnaval is gratis te bezoeken en hierdoor het grootste gratis te bezoeken volksfeest van Nederland. Ook in Maastricht kan je in principe alle horecalocaties gratis bezoeken. Slechts enkele locaties organiseren speciale evenement met dure artiesten. En om deze kosten te dekken wordt entree geheven en zal je dus tickets moeten kopen. 

Bereikbaarheid Maastricht

Maastricht is tijdens Carnaval het best te bereiken met de trein. Je stapt namelijk uit nabij het centrum en wandelt zo de festiviteiten in. Het treinstation Maastricht Centraal ligt namelijk op loopafstand van de binnenstad. Als je met de auto gaat kan het zo zijn dat er wegafzettingen zijn (tijdens de optocht) en parkeren in het centrum is betaald. Wil je liever eerst uitrusten voordat je weer terug naar huis gaat? Maastricht heeft een keur aan goede hotels, ideaal om op je bed te ploffen na een lange dag carnaval: