Carnaval Tilburg

Last update: 14-08-2019

Het grootste volksfeest van het jaar in Tilburg is natuurlijk Carnaval. Gedurende vijf dagen staat het hele maatschappelijke leven op zijn kop en wordt er flink feest gevierd. Het Tilburgs carnaval duurt van zondag 23 tot en met dinsdag 25 februari, hoewel het voor sommigen van vrijdag tot en met dinsdag duurt. Kom alles te weten over Carnaval in Tilburg waaronder de locaties, de optocht, de openingstijden van cafés en kroegen, evenementen en ticketverkoop en de bereikbaarheid met trein of auto.

Locaties carnaval

Carnaval beperkt zich niet tot een deel van de stad, nee in de hele stad heerst de carnavalsstemming. Toch vind je de meeste carnavalsvierders in het centrum van Tilburg in de bekende horecagebieden. Hoe hoger de horecaconcentratie en aantal cafés is, hoe groter de carnavalsstemming. Als bezoeker van carnaval in Tilburg is het advies dus ook: ga de binnenstad in en laat je meevoeren in de feeststemming.

Openingstijden cafés

Carnaval is het natuurlijk de hele dag, Tilburgse cafés en kroegen zijn al ’s middags open en vaak is het al rond het middaguur erg gezellig in de stad. En het feest gaat door tot in de kleine uurtjes, het gros van de horeca sluit namelijk pas tussen 2 en 4 uur ’s nachts!  Alleen op dinsdag is het vaak al eerder gedaan in Tilburg, omdat veel kroegen dan om middernacht sluiten omdat dat het moment is dat carnaval officieel ten einde is.

Carnavalsoptocht Tilburg

Bij carnaval hoort natuurlijk de carnavalsoptocht. Het bezoeken van een optocht is leuk met de hele familie en vooral kinderen genieten van de prachtig versierde praalwagens. Door de uitgedoste mensen en feestmuziek heerst er echt een geweldige sfeer. In Tilburg vindt de grote carnavalsoptocht plaats op zondagmiddag 23 februari 2020. De optocht die door de binnenstad voert begint om 12:30.

Programma en tickets

Carnaval is misschien wel het grootste volksfeest van Nederland en ook nog eens gratis te bezoeken. Of je nou naar een café gaat of de optocht wilt bekijken, je hoeft geen entree te betalen in Tilburg. Alleen als je speciale carnavalsevenement wilt bezoeken op grote locaties kan het zo zijn dat je tickets nodig hebt waarvoor je moet betalen. Ben je benieuwd welke festivals en evenementen er georganiseerd worden in Tilburg? Op deze website vind je meer informatie. 

Bereikbaarheid Tilburg

Omdat Carnaval vooral in de binnenstad van Tilburg wordt gevierd is het openbaar vervoer de beste manier om de stad te bezoeken. Stap uit op treinstation Tilburg Centraal en loop eenvoudig naar de horecagebieden in de binnenstad. Wie met de auto naar Tilburg komt moet rekening houden met wegafzettingen en parkeerkosten. Veel carnavalsvierders overnachten in de stad in één van de vele hotels: