Home » Cinekid

Cinekid Mediafestival

Last update: 07-12-2017

Er is nog geen informatie over Cinekid Festival 2018.

Cinekid heeft als doel om kinderen te stimuleren met behulp van de media-industrie. Voorbeelden zijn het inzetten van bijvoorbeeld film en andersoortige media-uitingen op het vlak van beeld. Kinderen worden gestimuleerd op een actieve wijze deel te nemen en eventueel te participeren in de ontwikkeling ervan. Een van de speerpunten is het Cinekid Mediafestival wat ieder jaar in de herfstvakantie plaatsvindt.

Cinekid op Locatie

Om een zo breed mogelijk publiek te trekken vindt er van 14 oktober tot en met 27 oktober 2017 het Cinekid op Locatie festival plaats. Dit evenement wordt georganiseerd in ruim dertig filmtheaters en cultuurhuizen door het land. Elke locatie heeft een eigen interactief en uitdagend programma samengesteld. Doordat het evenement plaatsvindt gedurende de herfstvakantie is het een leuke dagbesteding.

Cinekid Amsterdam

Het Cinekid Mediafestival vindt plaats in de Westergasfabriek in Amsterdam in de herfstvakantie van 21 tot en met 27 oktober 2017. Op 19 en 20 oktober kunnen scholen deelnemen. Er worden ruim honderd bijzondere documentaires, televisieprogramma's en natuurlijk films getoond. Kinderen krijgen ook de kans om deel te nemen aan masterclasses en workshops.

CinekidRechtenvrij.jpg

Kaartverkoop

Voor verschillende voorstellingen zullen entreekaarten gekocht moeten worden. Meer informatie over de tickets vind je op de website van Cinekid.

Bezoeken Cinekid Festival Amsterdam

De Westergasfabriek is gelegen aan de Pazzanistraat 37 in Amsterdam. Je kunt parkeren in parkeergarages aan de Van Bleiswijkstraat 8 (Q-Park Westergasfabriek) en de Haarlemmer Houttuinen 549 (Willemspoort). Via het openbaar vervoer neem je het best de bus of tram, er rijden bussen en trams vanaf het centrum van Amsterdam en het treinstation Amsterdam Centraal.