City Pier City Den Haag

Last update: 07-01-2020

Het hardloopevenement City Pier City vindt plaats in Den Haag en heeft ieder jaar weer vele duizenden hardlopers aan de start. Deelnemers aan City Pier City kunnen kiezen uit verschillende loopafstanden, waaronder de halve marathon, tien en vijf kilometer. Ook kan er worden gekozen voor de jeugdloop of kinderloop. Lijkt het je wel wat om mee te lopen met City Pier City, oftewel CPC Loop Den Haag, of wil je de lopers aanmoedigen? Alle informatie over City Pier City 2020 vind je onderstaand waaronder informatie over de afstanden, parcours, programma, inschrijven en bereikbaarheid.

City Pier City 2020

Officieel is het nog winter, maar de lente begint langzaam te ontwaken tijdens de City Pier City Loop in Den Haag. City Pier City is een hardloopevenement en tevens een echt familie evenement waaraan bijvoorbeeld ook veel kinderen deelnemen. In totaal lopen er vele duizenden deelnemers mee tijdens het evenement. Langs de route staan echter nog heel veel meer mensen klaar om de lopers aan te moedigen. City Pier City dankt haar naam aan het feit dat het parcours dwars door de stad voert in de richting van het Noordzeestrand en de Scheveningse Pier. Vervolgens gaat het parcours weer de stad in richting de finishlijn. Het hardloopevenement City Pier City is gepland op zondag 8 maart 2020.

Loopafstanden en inschrijven

Om deel te nemen aan één van de loopafstanden kan je jezelf inschrijven via de website van CPC Den Haag. Deelname kost geld, maar er geldt dat hoe vroeger je jezelf inschrijft hoe voordeliger deelname is. Voor studenten zijn de inschrijfkosten ook lager. De loopafstanden die gelopen kunnen worden tijdens CPC Den Haag zijn:

 • Halve Marathon (minimaal 18 jaar) € 29,75
 • 10 kilometer (minimaal 14 jaar) € 24
 • 5 kilometer (minimaal 12 jaar) € 18
 • 2,5 kilometer (jeugdloop 8 tot en met 12 jaar) € 6,50
 • 1 kilometer (kinderloop 0 tot en met 10 jaar) € 5,50
 • Business Runs (als onderdeel van de 5 en 10 kilometer en de halve marathon). € 5,50

Programma

De dag waarom het allemaal draait tijdens de City Pier City loop is natuurlijk de zondag. Het programma is als volgt:

 • Kinderloop 1 kilometer: 9.45 uur
 • Jeugdloop 2,5 kilometer: 10.30 uur
 • 5 kilometer: 11.00 uur
 • 10 kilometer: 12.00, 12.15 en 12.30 uur
 • Halve marathon: 14.30, 14.45 en 15.00 uur
 • Alle loopnummers starten op de Koningskade

Bezoeken City Pier City

De City Pier City Loop Den Haag is een van de grootste jaarlijkse evenementen in de regio. Het hardloopevenement wordt namelijk door maar liefst 150.000 mensen bezocht. Geadviseerd wordt om het evenement te bezoeken met het openbaar vervoer wanneer je van buiten de stad afkomstig bent. Grote delen van de binnenstad zijn namelijk afgezet en met de auto niet goed bereikbaar. Het Malieveld is een van de belangrijkste punten van het parcours en is perfect bereikbaar vanuit het treinstation Den Haag Centraal. Als je toch liever met de auto reist is het aan te bevelen te kiezen voor een parkeergelegenheid welke niet ingesloten wordt door het parcours. Aan de rand van de stad parkeren en verder reizen met het openbaar vervoer is meestal de beste optie.

Hotel

Ook zijn er tal van hotels in de omgeving waar een overnachting geboekt kan worden. Deze optie is vooral interessant als je nog wat langer wilt genieten van toeristisch Den Haag of bijvoorbeeld het nabijgelegen Scheveningen: