Classico Boretti

Last update: 08-11-2019

Hoewel de naam wellicht doet denken aan een fraaie Italiaanse lenteklassieker wordt de Classico Boretti gewoon in Nederland verreden. Deze wielertoertocht gaat van start in Ede en heeft diverse heuvels van de Utrechtse Heuvelrug en Veluwe op de route liggen. De Classico Boretti is uitgegroeid tot een niet meer weg te denken evenement op de toertochtkalender waaraan duizenden enthousiaste fietsers deelnemen. Alles over de Classico Boretti 2020 zoals parcours en afstanden, datum, inschrijving en deelnamekosten, bereikbaarheid en starttijden vind je onderstaand.

Classico Boretti 2020

De Classico Boretti is een van de mooiste wielertoertochten van Nederland. Dit heeft ongetwijfeld te maken met het geaccidenteerde terrein van onder andere de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe waarover de wegen voeren. In biljartvlak Nederland voelt dit aan alsof je in het buitenland aan het fietsen bent. En dan is er nog de bijzondere naam die de Classico Boretti dankt aan het bedrijf Boretti, een Italiaanse producent van keukenapparatuur. Dit bedrijf is ook een vooraanstaand wielersponsor en maakt dan ook de Classico Boretti mogelijk. De toertocht heeft dan ook Italiaanse accenten met onder andere een Pasta Party na afloop en het gratis wielershirt. De eerstvolgende editie van de Classico Boretti vindt plaats op zaterdag 2 mei 2020.

Parcours en afstanden

Deelnemers kunnen kiezen uit de afstanden 30, 65, 115 en 165 kilometer. Het parcours van de Classico Boretti voert rondom Ede waar een route wacht die over beklimmingen voert zoals de Grebbeberg, Italiaanse Weg, de Posbank en de Amerongse Berg (Utrechtse Heuvelrug). Dit prachtige fietsgebied trekt iedere dag weer duizenden recreanten die willen genieten van de natuur en het geaccidenteerde terrein.

Inschrijven

De inschrijfkosten voor 2020 zijn nog niet bekend

Als je wilt meedoen aan de Classico Boretti is het noodzakelijk jezelf in te schrijven. Van de inschrijfkosten worden kosten van het evenement gedekt. Als deelnemer heb je namelijk onder andere recht op gratis parkeergelegenheid, uitgepijlde routes, douchegelegenheid, medische en technische assistentie, verzorgingsposten met eten en drinken, enzovoorts. De deelnamekosten voor de Classico Boretti bedragen € 30 per persoon en € 27 voor NTFU-leden. Er gelden kortingstarieven voor bijvoorbeeld groepen en deelnemers van de familietocht. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen zelfs gratis deelnemen aan de familietocht. Ook kunnen businessteams vanaf acht personen zich inschrijven voor de wielertoertocht. Iedere inschrijver ontvangt het gratis wielershirt van de Classico Boretti.

Starttijden

De tijden voor 2020 zijn nog niet bekend

Het startbewijs kan op vrijdag 1 mei tussen 17.00 en 19.00 uur worden opgehaald. Ook op zaterdag 2 mei kunnen de startbewijzen worden opgehaald vanaf 8.00 uur. De starttijden van de verschillende afstanden van de Classico Boretti zijn:

  • 165 kilometer: tussen 8.30 en 9.30 uur
  • 115 kilometer: tussen 9.30 en 10.30 uur
  • 65 kilometer: tussen 10.30 en 11.30 uur
  • 30 kilometer (familietocht): tussen 11.30 en 12.00 uur

Bereikbaarheid Classico Boretti

Als bezoeker kan je natuurlijk overal langs de route van de Classico Boretti gratis gaan staan. Deelnemers zullen naar de startlocatie moeten reizen in Ede. Start van de Classico Boretti is bij de Johan Willem Frisokazerne waar gratis geparkeerd kan worden. Je vindt het parkeerterrein met behulp van borden. De locatie is ook met het openbaar vervoer te bereiken omdat op korte afstand treinstation Ede-Wageningen is gelegen.