Home » Classico Boretti

Classico Boretti 2018

Er is nog geen informatie over de editie van 2018 bekend.

Hoewel de naam wellicht doet denken aan een fraaie Italiaanse lenteklassieker wordt de Classico Boretti gewoon in Nederland verreden. Deze wielertoertocht gaat van start in Rhenen en heeft diverse heuvels van de Utrechtse Heuvelrug op de route liggen. De Classico Boretti is uitgegroeid tot een niet meer weg te denken evenement op de toertochtkalender waaraan duizenden enthousiaste fietsers deelnemen. Alles over de Classico Boretti 2017 zoals parcours en afstanden, datum, inschrijving en deelnamekosten, bereikbaarheid en starttijden vind je onderstaand.

Classico Boretti 2017

De Classico Boretti is een van de mooiste wielertoertochten van Nederland. Dit heeft ongetwijfeld te maken met het geaccidenteerde terrein van onder andere de Utrechtse Heuvelrug en de uitlopers van de Veluwe waarover de wegen voeren. In biljartvlak Nederland voelt dit aan alsof je in het buitenland aan het fietsen bent. En dan is er nog de bijzondere naam die de Classico Boretti dankt aan het bedrijf Boretti, een Italiaanse producent van keukenapparatuur. Dit bedrijf is ook een vooraanstaand wielersponsor en maakt dan ook de Classico Boretti mogelijk. De toertocht heeft dan ook Italiaanse accenten met onder andere een Pasta Party na afloop en het gratis wielershirt. De eerstvolgende editie van de Classico Boretti vindt plaats op zaterdag 6 mei 2017.

Parcours en afstanden

Deelnemers kunnen kiezen uit de afstanden 30, 65, 110 en 160 kilometer. Het parcours van de Classico Boretti voert rondom Rhenen waar een route wacht die over beklimmingen voert zoals de Grebbeberg, Italiaanse Weg, de Posbank en de Amerongse Berg (Utrechtse Heuvelrug). Dit prachtige fietsgebied trekt iedere dag weer duizenden recreanten die willen genieten van de natuur en het geaccidenteerde terrein.

7bd8ebe852c44beca5bbe22c6b356e1b.png

Inschrijven

Als je wilt meedoen aan de Classico Boretti is het noodzakelijk jezelf in te schrijven. Van de inschrijfkosten worden kosten van het evenement gedekt. Als deelnemer heb je namelijk onder andere recht op gratis parkeergelegenheid, uitgepijlde routes, douchegelegenheid, medische en technische assistentie, verzorgingsposten met eten en drinken, enzovoorts. De deelnamekosten voor de Classico Boretti bedragen € 28,- per persoon en € 25,- voor NTFU-leden. Er gelden kortingstarieven voor bijvoorbeeld groepen en deelnemers van de familietocht. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen zelfs gratis deelnemen aan de familietocht. Ook kunnen businessteams vanaf zes personen zich inschrijven voor de wielertoertocht. Iedere inschrijver ontvangt het gratis wielershirt van de Classico Boretti.

Starttijden

Om 7.00 uur ’s ochtends openen de inschrijfbalies, waarna de verschillende afstanden van de Classico Boretti de volgende starttijden hebben:

  • 160 kilometer (672 hoogtemeters): tussen 7.15 en 10.00 uur
  • 110 kilometer (524 hoogtemeters): tussen 7.15 en 10.00 uur
  • 65 kilometer (355 hoogtemeters): tussen 8.00 en 11.00 uur
  • 30 kilometer (familietocht): tussen 8.00 en 11.00 uur

 

Er kan worden gefinisht tot 16.00 uur, daarna is de finish gesloten.

Bereikbaarheid Classico Boretti

Als bezoeker kan je natuurlijk overal langs de route van de Classico Boretti gratis gaan staan. Deelnemers zullen naar de start- en finishlocatie moeten reizen in Rhenen. Start en finish van de Classico Boretti zijn in Recreatiepark Kwintelooyen, een gebied aan de N233 tussen Rhenen en Veenendaal. Hiervoor kan er gratis geparkeerd worden op een parking aan de N233. Je vindt het parkeerterrein met behulp van borden. De start- en finishlocatie zijn ook met het openbaar vervoer te bereiken. Treinstation Veenendaal-West en treinstation Rhenen liggen op respectievelijk 3,5 en 5 kilometer van Recreatiepark Kwintelooyen.