Cultura Nova

Last update: 05-02-2020

Cultura Nova is een cultureel festival dat bestaat uit een verzameling van bijna 200 activiteiten in en rondom de Limburgse stad Heerlen. Ieder jaar bezoeken meer dan 50.000 mensen dit evenement en de waardering is altijd groot. Cultura Nova is dankzij deze getallen een van de grootste culturele festivals van Limburg. Kom meer te weten over Cultura Nova 2020 waaronder informatie over programma en festivaltijden, tickets en kaartverkoop, locatie en bereikbaarheid.

© Dani Silvia / Arcus college Heerlen

Cultura Nova 2020

Bijna 200 culturele activiteiten bieden een enorm divers aanbod. Wat je zoal op Cultura Nova kunt verwachten? De activiteiten zijn onder te verdelen in onder andere de categorieën dans, beeldend theater, beeldende kunst, muziek, film, theater en toneel, moderne muziek, een jeugdprogramma, workshops en presentaties. Cultura Nova vindt plaats in de periode van vrijdag 21 tot en met zondag 30 augustus 2020. Dit betekent tien dagen lang genieten van dit bijzondere evenement. Tijdens Cultura Nova 2020 zullen weer diverse premières plaatsvinden van binnen- en buitenlandse producties.

Programma en tijden

Op de website van Cultura Nova vind je een handzaam overzicht van alle activiteiten onderverdeeld per categorie. Zodoende kan je eenvoudig terugvinden op welke locaties en op welke tijdstippen het festival duurt.

© Dani Silvia / Arcus college Heerlen

Tickets en kaartverkoop

Veel van de activiteiten en voorstellingen tijdens Cultura Nova zijn gratis te bezoeken. Voor de betaalde voorstellingen geldt dat ze vaak een bescheiden entree vragen. De ticketkosten vind je op de website van Cultura Nova in het programma overzicht. Per activiteit is behalve locatie en tijd namelijk ook aangegeven wat de ticketkosten zijn en hoe je kaarten kunt kopen.

Bezoeken Cultura Nova

Cultura Nova vindt plaats op maar liefst 27 locaties in en rondom de Limburgse stad Heerlen. Per locatie zal je dus moeten bepalen hoe je deze wilt bezoeken. In de meeste gevallen is de auto de beste optie, maar ook met het openbaar vervoer zijn er volop mogelijkheden. Voor de locaties in de binnenstad van Heerlen geldt al helemaal dat de fiets of het openbaar vervoer de beste opties zijn. Je vermijdt immers parkeerkosten en vanaf het treinstation van Heerlen loop je vaak in minder dan tien minuten naar de locatie van de voorstelling.

© Dani Silvia / Arcus college Heerlen