Dag van de Bouw

Last update: 05-12-2019

Het huis waar je in woont, de brug waarover je rijdt, het riool waardoor je water wegspoelt; alles om je heen is gerealiseerd door bouwbedrijven. Als je jezelf altijd al hebt verwonderd hoe het dagelijkse werk eruitziet bij deze bouwbedrijven is de Dag van de Bouw een perfecte kans. Op de Dag van de Bouw heb je namelijk de kans om een kijkje te nemen bij diverse bouwprojecten door het hele land. Kom alles te weten over de gratis te bezoeken Dag van de Bouw 2020 zoals de datum, openingstijden van de projecten, locaties, programma.

Dag van de Bouw 2020

De Dag van de de Bouw is de open dag van een groot aantal bouwbedrijven en -projecten. Waar normaal gesproken de toegang is gesloten gaan nu de deuren wagenwijd open. De Dag van de Bouw wordt ieder jaar door meer dan 100.000 mensen bezocht. Dit enorme aantal mensen bezoekt de ongeveer 200 locaties die kunnen deelnemen aan de open dag en kunnen worden bezocht. Deze locaties zijn bijvoorbeeld bouwlocaties, renovatieprojecten, enzovoorts. Tijdens de Dag van de Bouw kan je met eigen ogen zien waartoe bouwend Nederland in staat is en hoe ze te werk gaan. Het initiatief van dit evenement is Bouwend Nederland en de leden van deze werkgeversorganisatie. De volgende editie van de Dag van de Bouw is gepland op zaterdag 20 juni 2020.

Locaties en projecten

Benieuwd welke locaties en projecten er zoal bezocht kunnen worden tijdens de Dag van de Bouw? Op deze webpagina is een overzicht van alle locaties en projecten te raadplegen. Het overzicht is handig gesorteerd op provincie zodat je snel kunt zien welke locaties in je buurt meedoen aan de Dag van de Bouw. Diverse locaties zijn ook toegankelijk voor kinderen, raadpleeg hiervoor de specifieke toelichting van de locatie. Iedere bezoeker is verplicht zich te houden aan de instructies op de locatie zodat er geen gevaren voor de veiligheid ontstaan. Omdat een bouwplaats altijd enigszins risicovol kan zijn is een bezoek aan de Dag van de Bouw op eigen risico.

Openingstijden

De openingstijden variëren per project. Een groot deel vangt aan om 10.00 uur en eindigt om 16.00 uur. De exacte openingstijden zijn te raadplegen bij het locatie-overzicht. Klik op een van de projecten en je krijgt extra informatie getoond.

Gratis toegankelijk

Het is niet nodig om tickets te kopen voor de Dag van de Bouw, het evenement is namelijk gratis te bezoeken. Zie het als een soort van open dag van bouwend Nederland, waarbij de organiserende partijen de kosten op zich nemen. Houd wel rekening met eventuele bijkomende kosten die locatieafhankelijk zijn. Een voorbeeld hiervan zijn eventuele parkeerkosten in binnensteden. Dit soort kosten zijn wel voor rekening van de bezoeker.