Dag van de Romantische Muziek

Last update: 05-02-2020

Er is nog niets bekend over de Dag van de romantische muziek 2020

In Het Park bij de Euromast vindt eind augustus de meest romantische dag van het jaar plaats. Die dag kan je namelijk volop genieten van romantische en klassieke muziek tijdens de Avond en de Dag van de Romantische Muziek.  Het evenement is zelfs uitgegroeid tot een van de bekendste klassieke muziekfestivals van het jaar. Kom meer te weten over de Avond en de Dag van de Romantische Muziek 2019 waaronder informatie over de gratis toegang, locatie en bereikbaarheid, tijden, programma en hotelovernachtingen.

Dag van de Romantische Muziek 2019

Het Park bij de Euromast wordt één dag per jaar ondergedompeld in klassieke en romantische sferen tijdens de Dag van de Romantische Muziek. Op meerdere podia kan worden genoten van muzikale klassieke optredens. Vanwege de setting heerst er een heerlijk zomergevoel waarbij goed eten en drinken natuurlijk niet mogen ontbreken. Het festival is laagdrempelig en je hoeft geen doorgewinterde luisteraar van klassieke muziek te zijn. Ook als je het hele jaar door andere muziekstijlen luistert kan je tijdens de Dag van de Romantische Muziek de dag van je leven hebben. Behalve muziek staat het festival ook in het teken van lekker eten en andere culturele uitingen zoals gedichten. Eigenlijk klopt de naam van het festival niet helemaal, want er is sprake van een Avond van de Romantische Muziek en De Dag van de Romantische Muziek. De volgende editie vindt plaats op zaterdag 24 en zondag 25 augustus 2019.

Gratis entree

De Dag van de Romantische Muziek is gratis toegankelijk, er hoeven geen entreetickets te worden gekocht. Er wordt wel gevraagd om een vrijwillige bijdrage waarmee de organisatie de kosten van het festival mee kan dekken. Het is niet verplicht om een vrijwillige bijdragen te geven.

Festivaltijden

De tijden van het evenement zijn in 2019 als onderstaand:

  • Avond van de Romantische Muziek (zaterdag): 16.00 - 23.00 uur
  • Dag van de Romantische Muziek (zondag): 12.00 - 21.00 uur

Bezoeken Dag van de Romantische Muziek

De Dag van de Romantische Muziek vindt plaats in Het Park bij de Euromast, dat gelegen is aan het adres Baden Powelllaan 14 in Rotterdam. Om de festivallocatie te bereiken kan er het beste met het openbaar vervoer worden gereisd. In de omgeving zijn er onder andere tramhalte Kievitslaan en metrohaltes Dijkzicht en Coolhaven. Parkeren is beperkt mogelijk in de buurt, maar er kan uiteraard worden uitgeweken naar betaalde parkeergarages in de buurt.