Dag van de Verpleging

Last update: 11-11-2019

Waar zouden we toch zijn zonder al die bevlogen verpleegkundigen en verzorgers die iedere dag weer hun best doen voor de maatschappij. Om deze mensen te eren vieren we op 12 mei 2020 weer de Dag van de Verpleging. Op de Dag van de Verpleging zijn wij er voor de verzorgers en verpleegkundigen, zij die de rest van het jaar altijd klaarstaan voor ons. Kom meer te weten over de Dag van de Verpleging en doe inspiratie op met onze cadeautips.

Dag van de Verpleging 2020

Op 12 mei wordt ieder jaar de Dag van de Verpleging gevierd, waarmee we de vele duizenden verzorgers en verpleegkundigen in Nederland in het zonnetje willen zetten. Het beroep van verpleegkundige of verzorger is namelijk een zwaar beroep en toch staan ze iedere dag weer paraat voor de samenleving. Laat je waardering blijken in de vorm van een bedankje of met een cadeautje. Overigens wordt de Dag van de Verpleging wereldwijd gevierd als International Nurses Day. In Nederland staat de dag ook wel bekend onder de noemer Dag van de Zorg. In 2020 valt de Dag van de Verpleging op dinsdag 12 mei.

Florence Nightingale

De Dag van de Verpleging valt ieder jaar op 12 mei, wat de geboortedag is van Florence Nightingale. Deze dame is de grondlegster van de verpleging in de vorm zoals we deze kennen: aandacht, hygiëne, goed eten en drinken, toewijding en een schoon bed. Tevens verzamelde Florence Nightingale grote hoeveelheden data en gegevens over leefbaarheid, ziekte en sterfte in ziekenhuizen.

Cadeautips

Een verpleegkundige over verzorger in het zonnetje zetten, hoe doe je dat eigenlijk? Het belangrijkste is natuurlijk om je waardering te laten zien, dat begint natuurlijk met een bedankje uitspreken. Vaak worden er nog cadeautjes bijgegeven, denk aan een flesje wijn, een Fashioncheque, een Dinercheque, een geldbedrag of een leuk dagje weg met het hele team. Laat de Dag van de Verpleging dus niet zomaar passeren en zorg dat je denkt aan ze.