Dag van de Zorg

Last update: 10-09-2019

De opendeurdag van verschillend zorginstellingen in Vlaanderen is tijdens de Dag van de Zorg. Gedurende de Dag van de Zorg kan iedereen een kijkje achter de schermen nemen van bijvoorbeeld huisartsen, kinderdagverblijven, ziekhuizen, thuiszorg, enzovoorts. Het is een echte familiedag en uitermate geschikt voor jong en oud. Kom meer te weten over de Dag van de Zorg 2020 waaronder locaties en programma, openingsuren en of de Dag van de Zorg gratis te bezoeken is.

Dag van de Zorg 2020

De zorgindustrie is een van de grootste werkgevers van Vlaanderen en geheel België. Als je jezelf altijd al hebt afgevraagd hoe het dagelijkse leven er aan toe gaat in bijvoorbeeld ziekenhuizen, rusthuizen, woonzorgcentra, kinderdagverblijven, revalidatiecentra, artsen en huisartsen, farmaceutische bedrijven, ziekenfondsen, thuiszorg, apothekers, enzovoorts. Tijdens de Dag van de Zorg is het doel om een groter draagvlak te creëren onder de bevolking.  Dit wordt op een positieve manier gedaan en voor bijvoorbeeld kinderen zijn er speciale activiteiten. De Dag van de Zorg vindt ieder jaar plaats op de derde zondag van maart, de volgende editie vindt dus plaats op zondag 15 maart 2020.

Locaties

Zoals al eerder benoemd doen er tal van zorginstellingen en organisaties mee aan de Dag van de Zorg. Een overzicht van alle deelnemende locaties vind je op http://www.dagvandezorg.be. Iedere locatie heeft haar eigen programma dat geraadpleegd kan worden via de website van de Dag van de Zorg. Op tal van locaties zijn speciale kinderactiviteiten georganiseerd. De volgende organisaties (privaat of commercieel) kunnen deelnemen aan de Dag van de Zorg:

  • Gemeenten en steden
  • Patiëntenverenigingen
  • Onderzoekscentra
  • Bedrijfsleven (gezondheidssector)
  • Overheidsinstanties (zorg en welzijn)
  • Gezondheidspreventie (initiatieven)
  • Onderwijs
  • Zorg en welzijnsorganisaties (ambulant, thuiszorg en residentieel).

Openingsuren

De meeste van de ongeveer 200 deelnemende zorginstellingen en welzijnsorganisaties hebben een programma dat aanvangt om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Indien deze openingsuren niet worden opgevolgd is dit duidelijk aangegeven in het overzicht met deelnemende locaties op de website van de Dag van de Zorg.

Gratis toegang

De Dag van de Zorg is een opendeurdag en daardoor geheel gratis te bezoeken. Er hoeven dus geen tickets te worden gekocht. Over het algemeen hoeft men zich niet in te schrijven voor het bezoeken van een deelnemende locatie. Indien dit wel noodzakelijk is, dan is dit aangegeven bij het programma van de locatie.