Dancetour

Last update: 09-03-2020

Dancefestival Dancetour is een rondreizend evenement dat plaatsvindt in meerdere Nederlandse steden. De line-up is ieder jaar weer goed, door de jaren hebben enkele van ’s werelds meest bekende dj’s achter de draaitafel gestaan. In totaal worden er tien edities van Dancetour per jaar georganiseerd. Kom alles te weten over Dancetour 2020 waaronder de locaties, datums, programma en line-up, tickets en kaartverkoop, enzovoorts.

Dancetour - rondreizend dancefestival

Dancemuziek hoort bij Nederland en kent al een historie van enkele decennia. Mede hierdoor is een aanzienlijk deel van de wereldwijde dj-scene afkomstig uit Nederland. Ook is Nederland het land met de hoogste concentratie aan dancefestivals. Een van deze dancefestivals is Dancetour, een verzameling van maar liefst 7 evenementen onder dezelfde noemer. Dancetour trekt ieder jaar bijna 200.000 bezoekers verdeeld over meerdere steden. Behalve de feesten bestaat Dancetour ook uit een DJ Clash competitie. De line-up van Dancetour bestaat vaak uit grote namen, maar ook jong talent krijgt kansen.

Locaties en datums 2020

Dancetour wordt op meerdere locaties georganiseerd. De steden en datums van Dancetour 2020 zijn:

  • Arnhem, de Markt: zondag 12 april
  • Dordrecht, Spuiboulevard: maandag 27 april
  • Lelystad, Parkwijk: donderdag 21 mei
  • Breda, Chasséveld: zondag 31 mei
  • Goes, Grote Markt: zondag 26 juli
  • Tilburg, Leijpark: zondag 16 augustus
  • Doetinchem: donderdag 3 september

Line-up

In het verleden draaiden verschillende toppers al op Dancetour. Enkele aansprekende namen zijn Armin van Buuren, Sander van Doorn, Marco V, David Guetta, Eddie Halliwell, Erick E en Hardwell. De line-up voor Dancetour 2020 vind je op de website van het dancefestival.

Gratis entree

Dancetour is een gratis te bezoeken festival. Je hoeft dus geen tickets te kopen. Dancetour is daardoor een van de grootste festivals van Nederland dat gratis te bezoeken is. Het is zelfs mogelijk om het terrein tussendoor te verlaten en op een later moment weer terug te komen. Omdat er maar een maximum aantal mensen worden toegelaten op de locaties loop je wel het risico dat je niet meer binnen kunt komen. Het evenement is tevens toegankelijk voor alle leeftijden. Om eten of drinken te kopen moet je muntjes kopen. De prijs per muntje bedraagt € 2,50.