Home » Dancetour

Dancetour 2017: locaties en datums

695e3d5bf50f492e99b4e16c01865575.png

Dancefestival Dancetour is een rondreizend evenement dat plaatsvindt in meerdere Nederlandse steden. De line-up is ieder jaar weer goed, door de jaren hebben enkele van ’s werelds meest bekende dj’s achter de draaitafel gestaan. In totaal worden er tien edities van Dancetour per jaar georganiseerd. Kom alles te weten over Dancetour 2017 waaronder de locaties, datums, programma en line-up, tickets en kaartverkoop, enzovoorts.

Bezoektips:

Dancetour

Dancemuziek hoort bij Nederland en kent al een historie van enkele decennia. Mede hierdoor is een aanzienlijk deel van de wereldwijde dj-scene afkomstig uit Nederland. Ook is Nederland het land met de hoogste concentratie aan dancefestivals. Een van deze dancefestijnen is Dancetour, een verzameling van maar liefst 10 evenementen onder dezelfde noemer. Dancetour trekt ieder jaar bijna 200.000 bezoekers verdeeld over 10 steden. Behalve de feesten bestaat Dancetour ook uit een DJ Clash competitie. De line-up van Dancetour bestaat vaak uit grote namen, maar ook jong talent krijgt kansen.

Locaties en datums 2017

Dancetour wordt op meerdere locaties georganiseerd. De steden en datums van Dancetour 2017 zijn:

  • Arnhem: zondag 16 april
  • Dordrecht: donderdag 27 april
  • Tilburg: donderdag 25 mei
  • Lelystad: donderdag 25 mei
  • Maastricht: zondag 28 mei
  • Breda: zondag 4 juni
  • Leeuwarden: zaterdag 17 juni
  • Goes: zondag 30 juli
  • Doetinchem: donderdag 31 augustus

Line-up

In het verleden draaiden verschillende toppers al op Dancetour. Enkele aansprekende namen zijn Armin van Buuren, Sander van Doorn, Marco V, David Guetta, Eddie Halliwell, Erick E en Hardwell. De line-up voor Dancetour 2017 vind je op de website van het dancefestival.

Gratis entree

Dancetour is een gratis te bezoeken festival. Je hoeft dus geen tickets te kopen. Dancetour is daardoor een van de grootste festivals van Nederland dat gratis te bezoeken is. Het is zelfs mogelijk om het terrein tussendoor te verlaten en op een later moment weer terug te komen. Omdat er maar een maximum aantal mensen worden toegelaten op de locaties loop je wel het risico dat je niet meer binnen kunt komen. Het evenement is tevens toegankelijk voor alle leeftijden. Om eten of drinken te kopen moet je muntjes kopen. De prijs per muntje bedraagt € 2,50.