Dauwpop

Last update: 05-02-2020

Een van de leukste en meest diverse muziekfestivals van Nederland vindt jaarlijks plaats in het Overijsselse Hellendoorn. Daar wordt namelijk ieder jaar Dauwpop georganiseerd, een fijn festival dat ondanks de flinke groei nog de sfeer van eerdere edities heeft kunnen bewaren. Dauwpop weet altijd weer aansprekende namen te strikken en de bezoekers een uitstekende line-up voor te schotelen. Kom alles te weten over Dauwpop 2020 waaronder programma en line-up, festivaltijden, tickets en kaartverkoop en bereikbaarheid.

Dauwpop 2020

De muziek die wordt gespeeld tijdens Dauwpop is niet in een genre te pakken. Er treden voornamelijk artiesten uit eigen land op, afkomstig uit verschillende muziekgenres. Zo zijn er diverse rockbands, maar ook popmuziek, urban muziek en rap, feestmuziek en ga zo maar door. Dauwpop heeft een unieke locatie in de natuur waardoor er een erg goede en ontspannen sfeer hangt op het festival. Als je liefhebber bent van luisteren naar lekkere muziek op een outdoorfestival dan is Dauwpop waarschijnlijk helemaal je ding. De volgende editie van Dauwpop vindt plaats op donderdag 21 mei 2020.

Festivaltijden en line-up

Dauwpop staat garant voor een gezellige festivaldag. Het terrein van Dauwpop zal om 12.00 uur de deuren openen, waarna om 23.00 uur in de avond het festival ten einde is. De camping gaat al om 10.00 uur open en zal pas op de dag erna om 12.00 uur sluiten. De exacte programmering en line-up is te vinden op de website van Dauwpop.

Tickets en kaartverkoop

Om Dauwpop bij te wonen is het noodzakelijk om tickets te kopen. Karten voor Dauwpop zijn te koop op de website van het evenement en bij diverse lokale verkoopadressen. Een regulier tickets kost € 59,50 per persoon, terwijl een kinderticket (van 8 tot en met 14 jaar) tegen een zeer gereduceerd tarief wordt verkocht. Overnachten op de camping kost € 19,07 en een parkeerticket kost € 11,51 per voertuig. 

Bezoeken Dauwpop

Dauwpop vindt plaats midden in het bos en heeft daardoor een prachtige ligging. Ondanks de ligging is Dauwpop nog steeds goed bereikbaar met de auto of met openbaar vervoer. Vanaf het treinstation van Nijverdal kan je met een pendelbus naar het festivalterrein worden gebracht. Automobilisten kunnen navigeren naar Hellendoorn en daar de borden met Dauwpop volgen. Het terrein is gelegen aan de Luttenbergerweg en heeft als postcode 7448 RZ Haarle (Hellendoorn). Veel bezoekers overnachten op de festivalcamping, maar natuurlijk is het ook mogelijk een hotelkamer te boeken in de omgeving van het toeristische Hellendoorn: