De Roze Doos

Aanvragen en inhoud 2020

Last update: 30-01-2020

Babydozen zijn zeer in trek bij zwangere vrouwen en nieuwe ouders. Ze bevatten allerlei handige spullen die je kunt gebruiken tijdens de zwangerschap of voor je pasgeboren kindje. De meeste babydozen zijn geheel gratis te ontvangen. In België heeft men de Roze Doos die je ontvang vlak na de geboorte van je kindje. Maar de Roze Doos staat niet alleen in haar soort, tot hetzelfde concept behoren ook de gratis Paarse, Blauwe, Groene en Gele Doos. Kom meer te weten over de Roze Doos, hoe je deze aanvraagt en wanneer je de Roze Doos en andere dozen ontvangt. 

De Roze Doos

Zwanger zijn of een kindje krijgen is natuurlijk al een prachtig cadeau an sich. Maar wat is er leuker dan gedurende deze heugelijke periode nog meer in de watten te worden gelegd. In België pakken ze dit goed aan met de Roze Doos. Of moeten we eigenlijk zeggen de Paarse, Roze, Blauwe, Groene en Gele Doos? Gedurende de zwangerschap en de eerste levensjaren van je kind kan je rekenen op telkens een andere babydoos met handige spullen die van pas komen bij de groei en opvoeding van je kind. De Roze Doos en andere babydozen zijn helemaal gratis aan te vragen en vertegenwoordigen vaak een winkelwaarde van meerdere tientallen euro’s.

Inhoud Roze Doos 2020

De roze doos bevat in 2020 gratis proefmonsters en stalen, cadeautjes, aanbiedingen, kortingsbonnen maar bijvoorbeeld ook een gratis babymutsje inclusief de naam van het kind. Iedere kleur doos bevat gratis artikelen, stalen en proefmonsters. Maar ook bevatten de babydozen nuttige informatie over de groei en ontwikkeling van het kind. Om een voorbeeld te geven, de Paarse Doos ontvang je tijdens de zwangerschap en bevat informatie over bijvoorbeeld het geven van borstvoeding. De Blauwe Doos ontvang je wanneer het kind vier maanden is en bevat potjes groente, enzovoorts.

Aanvragen

De Roze Doos is alleen aan te vragen voor zwangere vrouwen en ouders die pas onlangs een kind hebben gekregen. Een andere vereiste is dat je een postadres in België hebt. Het aanvragen van de Roze Doos (en de paarse, blauwe, groene en gele doos) kan via deze pagina. Bij de aanvraag dien je diverse persoonlijke gegevens in te vullen zoals naam, adres en uitgerekende datum van de baby.

Ontvangen Roze Doos

De verschillende babydozen, waaronder de Roze Doos, ontvang je op min of meer vaststaande momenten:

  • Paarse Doos: tijdens de zwangerschap
  • Roze Doos: bij de bevalling
  • Blauwe Doos: als de baby ongeveer vier maanden oud is
  • Groene Doos: bij de eerste verjaardag van het kind
  • Gele Doos: bij de derde verjaardag van het kind

 

Per type babydoos wordt aangegeven waar deze afgehaald kan worden.