Defqon.1

Last update: 05-12-2019

Het dancefestival Defqon 1 is al vele jaren een van de meest bekende en geliefde feesten van het zomerseizoen. Zoals gewoonlijk vindt Defqon 1 plaats nabij Walibi in Biddinghuizen in de provincie Flevoland. Tijdens Defqon 1 krijgen de bezoekers weer een fijne mix voorgeschoteld van de wat hardere dancemuziek. Grote namen uit de DJ-wereld zullen alles uit de kast halen om de bezoekers een onvergetelijke dag te geven. Kom meer te weten over Defqon 1, editie 2020, waaronder informatie over het programma en de line-up, de festivaltijden, tickets en kaartverkoop en bereikbaarheid.

Defqon 2020

Defqon 1 is geen feest voor de liefhebbers van rustige easy listening dancemuziek. Op Defqon 1 worden namelijk de wat hardere muzieksoorten uit het dancegenre gedraaid. Denk hierbij aan hardtrance, hardcore, techno, jump en hardstyle. Defqon 1 is een heus weekendfestival inclusief de mogelijkheid om te overnachten op de camping. Het evenement belooft ieder jaar weer zeer veel spektakel met aansprekende DJ’s, vuurwerkshows en natuurlijk een topsfeer. Het succes van Defqon 1 heeft ertoe geleid dat het evenement ook edities in het buitenland organiseert. Defqon 1 Nederland vindt plaats van vrijdag 26 tot en met zondag 28 juni 2020.

Line-up en programma

Ieder jaar pakt Defqon 1 weer uit met enkele van de grootste namen uit het dancegenre dat er gedraaid wordt. Maar ook nieuw aanstormend talent en verrassende namen zullen tot de line-up behoren. De line-up, programma en timetable van Defqon 1 zijn te raadplegen via de website van het festival.

Tickets en kaartverkoop

De ticketinfo voor 2020 is nog niet bekend

Bezoekers kunnen kiezen tussen een dagticket of een weekendticket. De kosten zijn als volgt:

  • Dagticket zaterdag: € 119 per persoon
  • Dagticket zondag: € 99 per persoon
  • Weekendticket: € 199 per persoon (geeft recht op drie dagen Defqon 1 waaronder The Gathering op vrijdagavond plus drie dagen toegang tot de camping). 

Festivaltijden

Voor de mensen met een weekendticket is er op vrijdag natuurlijk The Gathering van 20.00 tot 01.00 uur, de bekende opening van Defqon 1 die alleen toegankelijk is voor eigenaars van een Weekendticket. Het belangrijkste deel van Defqon 1 is natuurlijk de zaterdag. Het programma op zaterdag begint om 11.00 uur en eindigt twaalf uur later om 23.00 uur. De zondag duurt wederom van 11.00 tot 23.00 uur en is inclusief de bekende The Closing Ceremony. De camping sluit pas op maandag 29 juni 2020.

Bezoeken Defqon 1

Het evenemententerrein in Biddinghuizen waar Defqon 1 plaatsvindt is gelegen aan het adres Spijkweg 30 in Biddinghuizen. Het terrein is bij Walibi Holland gelegen, bekend van de vele achtbanen. Wie met de auto komt kan parkeren tegen betaling bij Defqon 1. Reizigers met het openbaar vervoer kunnen vanaf het treinstation van Lelystad Centrum of treinstation ’t Harde overstappen in een pendelbus van en naar Defqon 1. De meeste bezoekers overnachten op de bijbehorende camping, maar een deel kiest voor luxe in een nabijgelegen hotel. Alle beschikbare hotelkamers en de kamerprijzen zijn op een rij gezet: