Deventer Boekenmarkt

Last update: 07-02-2020

De prachtige historische binnenstad van Deventer is sowieso een bezoekje waard. Tijdens de Deventer Boekenmarkt op 4 augustus 2019 is er nog een extra reden. Tijdens de gratis toegankelijk Boekenmarkt zijn bijna 900 kramen zijn langs de kades van de IJssel en in de binnenstad geplaatst over een lengte van in totaal meer dan zes kilometer. De verkopers verkopen boeken in alle vormen en maten, bijvoorbeeld literatuur, sportboeken, stripboeken, enzovoorts. Voor boekenliefhebbers is de Deventer Boekenmarkt absoluut een must om te bezoeken. Informatie over de Deventer Boekenmarkt 2020 is onderstaand samengevat waaronder de openingstijden en bereikbaarheid.

Deventer Boekenmarkt 2020

De Deventer Boekenmarkt wordt jaarlijks bezocht door ongeveer 130.000 mensen en is daarmee zelfs een van de grootste gratis te bezoeken evenementen van ons land. Op het gebied van boekenmarkten is het zelfs de grootste boekenmarkt van heel Europa. Je treft op de Deventer Boekenmarkt alle soorten boeken aan, werkelijk ieder genre wordt wel ergens verkocht. Je zult er ook bijzondere boeken aantreffen gezien het feit dat bekende boekhandelaren en gerenommeerde antiquairs present zijn. De Deventer Boekenmarkt is voor velen dan ook een zoektocht naar dat ene boek waar ze al zo lang naar zoeken. De Deventer Boekenmarkt vindt plaats op zondag 2 augustus 2020.

Openingstijden

De Deventer Boekenmarkt vindt plaats op zondag 2 augustus 2020 en duurt van 9.30 uur tot 17.30 uur. Dankzij de ruime openingstijden heb je als bezoeker voldoende tijd om de marktkraampjes op je gemak af te struinen.

Gratis toegang

De Deventer Boekenmarkt is vrij toegankelijk voor iedereen, je hoeft dus geen entreebewijs te kopen. Het evenement behoort daardoor tot een van de grootste gratis te bezoeken evenementen van Nederland. Het Deventer Boekenmarktboekje is verkrijgbaar voor € 2,- per exemplaar.

Het Tuinfeest

Aan de avond voor de Deventer Boekenmarkt vindt er al een poëziefestival plaats, namelijk Het Tuinfeest. Tijdens Het Tuinfeest dragen ongeveer dertig dichters voor uit eigen werk. Voor Het Tuinfeest zijn wel toegangskaarten nodig. In de rest van Deventer zijn er op de zaterdag al exposities en culturele activiteiten. Tenslotte kan je genieten van muzikale optredens. Het Tuinfeest vindt plaats op zaterdag 3 augustus 2019 van 16.00 tot 24.00 uur.

Bezoeken Deventer Boekenmarkt

De stad Deventer is prima bereikbaar met de auto, zo zijn er verschillende parkeergarages in het centrum van de stad. Houd er wel rekening mee dat bepaalde delen van de binnenstad afgesloten zijn vanwege het evenement. Omdat Deventer ook beschikt over een eigen NS-treinstation is ook de trein een handig vervoersmiddel om de Boekenmarkt te bezoeken. De Deventer Boekenmarkt vindt plaats in het centrum. De locaties bevinden zich aan de Brink, Melksterstraat, Polstraat, Zandpoort, Grote Kerkhof, Vispoort, Nieuwe Markt, Onder de Linden, Welle, Van Twickelostraat en Kapjeswelle.