Deventer op Stelten

Last update: 07-01-2020

In de Overijsselse stad Deventer vindt begin juli weer het outdoor theaterfestival Deventer op Stelten plaats. Het centrum van de prachtige binnenstad staat bol van de voorstellingen waarvan jong en oud kunnen genieten. Ieder jaar wordt Deventer op Stelten door bijna 150.000 mensen bezocht, hiermee behoort het tot de grootste culturele festivals van Nederland. Daar komt nog eens bij dat de meeste voorstellingen gewoon gratis te bezoeken zijn. Kom alles te weten over Deventer op Stelten 2020 waaronder informatie over de festivaltijden, programma en locaties, bereikbaarheid en overnachtingsmogelijkheden.

Deventer op Stelten 2020

Deventer op Stelten vindt plaats in het centrumgebied van Deventer, het Worpplantsoen en de Beestenmarkt. Het theaterfestival vindt buiten plaats en heeft ongeveer 150 (inter)nationale voorstellingen op het programma staan. Het programma van Deventer op Stelten is te raadplegen via onder de andere de website van het evenement. Het evenement is in het verleden als eens verkozen tot beste publieksevenement van Nederland. Met bijna 150.000 bezoekers uit binnen- en buitenland weet het culturele festival dan ook veel mensen aan zich te binden. Deventer op Stelten vindt plaats van vrijdag 10 tot en met zondag 12 juli 2020.

Entreeprijzen

Bijna alle voorstellingen zijn geheel gratis te bezoeken. Zelfs de meeste voorstellingen in de Bergkerk, de Grote Kerk, de Lebuinuskerk en de Schouwburg zijn gewoon gratis te bezoeken. Slechts een enkele voorstelling is alleen te bezoeken wanneer je een entreekaartje koopt. Vaak gelden hiervoor beperkte toegangsprijzen om het betaalbaar voor iedereen te houden.

Festivaltijden

Officieel duurt Deventer op Stelten van 10 tot en met 12 juli, maar reeds op donderdag 9 juli vinden er openingsvoorstellingen plaats. De overige festivaltijden van Deventer op Stelten zijn:

  • Vrijdag 10 juli: 20.30 - 24.00 uur
  • Zaterdag 11 juli: 12.30 - 17.00 en 20.30 - 24.00 uur
  • Zondag 12 juli: 12.30 - 17.00 uur

Reserveren

Het is niet mogelijk om voor een voorstelling plaatsen te reserveren. Wie een populaire voorstelling tijdens Deventer op Stelten wil bezoeken doet er verstandig aan om bijtijds aanwezig te zijn. Wanneer het maximum aantal bezoekers is bereikt geldt het credo 'vol is vol'.

Bezoeken Deventer op Stelten

De stad Deventer beschikt over een eigen NS-treinstation. Omdat het festival in het centrum van Deventer plaatsvindt is de trein een goede optie. Je loop in minder dan vijf minuten naar het festival. Deventer beschikt tevens over verschillende parkeergarages waardoor ook autobezoekers eenvoudig Deventer op Stelten kunnen bezoeken. Parkeren is bijvoorbeeld mogelijk in negen parkeergarages in en rondom het centrum van de stad. Je vindt de parkeergarages via borden met parkeerroutes. Ook kan je ervoor kiezen om te overnachten in Deventer. Vergelijk de prijzen van de beschikbare hotelkamers in Deventer via: