Dickens Festijn Deventer

Last update: 05-10-2019

Liefhebbers van de boeken van Charles Dickens moeten absoluut in Deventer zijn in het weekend voorafgaand aan Kerstmis. Dan vindt namelijk het Dickens Festijn Deventer plaats in de straten van de historische binnenstad. Je beleeft er de sfeer uit het Engeland van de negentiende eeuw, geheel in kerststemming. Het is een van de allerleukste evenementen om te bezoeken met het gezin. Ervaar dit bijzonder evenement en kom onderstaand alles over Dickens Festijn 2019 te weten zoals openingstijden, bereikbaarheid en of het evenement gratis te bezoeken is.

Dickens Festijn 2019

De boeken van Charles Dickens spreken al vele jaren tot de verbeelding. De personages uit het boek zijn nog altijd wereldberoemd, denk aan Oliver Twist en Scrooge. Deze wereld komt opnieuw tot leven tijdens het Dickens Festijn in Deventer. Reken dus op vele historische figuren zoals weeskinderen, deftige high society figuren, zakkenrollende kinderen, Mr. Pickwick, enzovoorts. Er werken maar liefst 950 acteurs mee aan het evenement. In Nederland bestaat er geen evenement waar de historische sfeer zo goed wordt opgeroepen als tijdens het Dickens Festijn, het hele Bergkwartier is gewoonweg betoverd. Dit komt niet in de laatste plaats door de kerstsfeer met volop lampjes, kerstbomen en lekkernijen. Het Dickens Festijn is het ultieme kerstfestival van Nederland en is reeds voor verschillende publieksprijzen genomineerd (of won deze zelfs). Dickens Festijn Deventer vindt plaats op zaterdag 14 en zondag 15 december 2019.

Gratis entree

Jaarlijks bezoeken maar liefst circa 125.000 mensen het evenement. Het mooie is dat het Dickens Festijn is dat de entree geheel gratis is. Het is een van de grootste gratis te bezoeken evenementen van Nederland. 

Bron PR Foto Dickens Festijn - Ronald Hissink

Openingstijden

De openingstijden van het Dickens Festijn 2019 in Deventer zijn als volgt:

  • Zaterdag 14 december: 11.00 - 17.00 uur 
  • Zondag 15 december: 11.00 - 17.00 uur

Locatie

Het Dickens Festijn vindt plaats in de straten Golstraat, Roggestraat, Bergkerkplein, Kerksteeg, Menstraat, Walstraat, Damstraat, Bergstraat en Bergschild. Het gebied waar het Dickens Festijn plaatsvindt is slechts via één ingang bereikbaar. De ingang vind je bij de Deventer Schouwburg aan de Keizerstraat. Je wordt groepsgewijs toegelaten om grote drukte te voorkomen. Soms kan de wachtrij oplopen tot ongeveer anderhalf uur. Het drukste moment van de dag is tussen 11.00 en 13.00 uur, dus als je niet van wachten houdt kan je beter wat later op de dag arriveren.

Bezoeken Dickens Festijn

Het is een aanrader om het evenement te bezoeken met het openbaar vervoer. De NS zet om de grote bezoekersaantallen in goede banen te leiden extra lange treinen in van en naar Deventer. Met de auto geraak je in Deventer via de snelwegen A50 en de A1. Parkeren is mogelijk in de binnenstad in één van de parkeergarages. Ook kiezen veel mensen voor een hotelovernachting in het prachtige Deventer om zodoende langer te kunnen genieten van de stad en de kerstsfeer. Deventer heeft meerdere goede hotels:

Kerstmarkt

Behalve het Dickens Festijn is er deels tegelijk de Kerstmarkt van Deventer welke plaatsvindt in de Grote Kerk. Ideaal om ook eens te bezoeken en extra te genieten van je verblijf in Deventer.