Donderdag Meppeldag

Last update: 08-01-2020

Het gratis toegankelijke Donderdag Meppeldag is een van de leukste culturele festivals van Nederland. Gedurende maar liefst zes donderdagen worden er in het Drentse Meppel allerlei activiteiten georganiseerd die absoluut de moeite waard zijn. Of het nu gaat om muziek, dans, theater, markten of andere gezellige activiteiten; tijdens Donderdag Meppeldag beleef je het allemaal. Kom alles te weten over Donderdag Meppeldag 2020 waaronder informatie over de datums, het programma en de bereikbaarheid.

Donderdag Meppeldag

Donderdag Meppeldag is een jaarlijks cultureel festival dat gedurende zes donderdagen in de maanden juli en augustus wordt georganiseerd. Doordat de plek van de donderdagen op de agenda is het een geweldig festival voor gedurende bijvoorbeeld de zomervakantie. Extra prettig is dat het een gratis toegankelijk evenement is. Iedere dag van Donderdag Meppeldag heeft een eigen thema, maar verder zijn er ook telkens weer terugkerende items. Het evenement richt zich onder andere op cultuur, muziek, theater en andere soorten entertainment. Donderdag Meppeldag vindt plaats op de donderdagen tussen 16 juli en 20 augustus 2020.

Datums en programma 2020

De zes edities van Donderdag Meppeldag vinden plaats op onderstaande datums en hebben het volgende programma:

  • Donderdag 16 juli: Meppel Poppenfestival
  • Donderdag 23 juli: Muziek op Straat
  • Donderdag 30 juli: Straattheaterfestival
  • Donderdag 6 augustus: Mokum in Meppel
  • Donderdag 13 augustus: Soul&Rock'n'Roll
  • Donderdag 20 augustus: Dag van de Lach

Vaste programmaonderdelen

Behalve het specifieke programma tijdens de zes donderdagen van Donderdag Meppeldag zijn er ook weer terugkerende vaste onderdelen. Voorbeelden hiervan zijn een kinderrommelmarkt, pleinfestivals met livemuziek, het beklimmen van de Meppeler Toren, de stadsomroeper, wegtreintje Bello, straattheater, het marktorgelconcert, grachtenconcerten, de wekelijkse markt en natuurlijk de optocht met prachtig versierde wagens.

Gratis toegang

Donderdag Meppeldag is een gratis te bezoeken evenement. Hierdoor is het een van de best bezochte gratis toegankelijke culturele festivals van Nederland.

Bezoeken Donderdag Meppeldag

Meppel ligt in het zuidwesten van de provincie Drenthe, een stukje ten noorden van de grotere stad Zwolle. De stad is vanuit meerdere richtingen prima bereikbaar via de snelwegen A28 en A32. Doordat Meppel beschikt over een eigen treinstation is ook de trein een goed vervoersalternatief. Het gezellige stadje beschikt tevens over diverse goede hotels waar je voor een prima bedrag een hotelkamer kunt huren: