Dour Festival

Last update: 08-01-2020

Het grootste muziekfestival van Wallonië vind je in Dour en is Dour Festival genaamd. Het is een gigantisch groot festival dat rond de 230.000 bezoekers trekt gedurende vijf dagen. Dankzij dit bezoekersaantal zijn er maar weinig festivals groter dan Dour Festival. Bijzijn is meemaken, dus zorg dat je tijdig een ticket koopt. Kom alles te weten over Dour Festival 2020 inclusief informatie betreffende tickets en kaartverkoop, bereikbaarheid en overnachten, festivaltijden en line-up.

Dour Festival 2020

Het vijf dagen durende Dour Festival wordt ook wel European Alternative Music Event genoemd. Met een uitermate divers programma en allerlei soorten muziek is het een van de meest veelzijdige muziekfestivals van Europa. Er zijn verschillende tenten met ieder een eigen muziekgenre. Om de dagen te vullen treden honderden artiesten op. Onder deze artiesten diverse internationale bekende kleppers, maar vooral heel erg veel nieuw talent en onbekende pareltjes. Gegarandeerd leer je op Dour Festival muziek kennen die perfect bij je past. Dour Festival vindt plaats van woensdag 15 tot en met zondag 19 juli 2020.

Programmering en podia

De line-up en programma van Dour zijn te vinden op de website van het evenement. Dour Festival richt zich niet alleen op een enkel muziekgenre. De verschillende podia en bijbehorende muziekgenres zijn als volgt:

  • The Last Arena: hoofdpodium met diverse muzieksoorten, The Last Arena kan 20.000 mensen herbergen
  • La Petite Maison Dans la Prairie: circa 8.500 fans van indie-rock houden het programma van dit podium goed in de gaten
  • Boombox: hier moet je zijn, samen met nog 9.000 andere fans, wanneer je houdt van hiphop en urban muziek
  • La Chaufferie: dit is eigenlijk een tweede Red Bull zaal. De plek voor elektronische muziek. De capaciteit bedraagt 7.500.
  • Dub Corner: de dubcultuur is een levendige muzikale subcultuur zoals je al snel zult merken in de Dub Corner samen met 2.000 andere liefhebbers
  • Red Bull Elektropedia Balzaal: je houdt van dansen met tienduizend anderen, ongeacht welk muziekgenre? Hier is continu dansmuziek van 15.00 tot 03.00 uur
  • Le Labo: je houdt ervan of je haat het, maar feit is dat in Le Labo ruimte wordt gecreëerd voor artiesten met vernieuwende geluiden
  • Maar ook buiten de vaste podia is er veel te beleven op Dour Festival. Luier in een hangmat, geniet van het liggen in het gras, luister naar intieme afgelegen optredens, enzovoorts.

Copyright: Alex Lermechin

Kaarten kopen

Vijf dagen feesten op Dour Festival doe je al voor € 160 want dat is de prijs voor een combiticket. Wil je maar één dag het evenement bijwonen? Een dagticket heb je al voor € 65 per persoon. Kinderen onder de 12 jaar hoeven geen entree te betalen, maar het is niet aan te raden om met kleine kinderen gedurende langere tijd te verblijven op Dour Festival.

Bezoeken Dour Festival

Als je met de auto het festival wilt bezoeken navigeer je op de gemeente Dour, vanwaar je aan de hand van bewegwijzering de weg wordt gewezen naar het parkeerterrein. Parkeren is gratis wanneer je een entreebewijs voor Dour bezit. Als je met de trein naar Dour komt, stap dan uit op treinstation Saint-Ghislain en vervolg je reis met de gratis pendelbus. Voor mensen die liever niet overnachten op een festivalcamping is er nog de mogelijkheid een hotelkamer in de omgeving te boeken. Vergelijk alle prijzen van de beschikbare hotelkamers via: