Draai van de Kaai

Last update: 07-02-2020

In Nederland heerst tijdens de maand juli altijd een soort van Tourkoorts, in verband met de Tour de France die dan wordt verreden. Na afloop van de Tour is het tijd om de helden van dichtbij te bekijken tijdens de zogenoemde criteriums. Een van de bekendste wielercriteriums was de Draai van de Kaai in Roosendaal. Maar de Draai van de Kaai is een echte wielerkoers waaraan diverse toppers deelnemen. Behalve fietsen is er ook volop entertainment en treden er tal van artiesten op tijdens het volksfeest Draai van de Kaai. Kom meer te weten over Draai van de Kaai 2020 waaronder informatie over programma en tijden, bereikbaarheid en hotels.

Draai van de Kaai 2020

De Tour de France vormt het hoogtepunt van het wielerseizoen en mede hierdoor worden de renners die uitblinken tijdens de Tour als echte toppers gezien. Wielrennen is een aanraakbare sport en dat blijkt ook uit het feit dat er na de Tour verschillende criteriums worden gereden. De toprenners doen dan mee aan allerlei kleinschalige wielerwedstrijden waar de beleving van het publiek centraal staat en er vaak over een kort parcours wordt gereden. In Roosendaal is de Draai van de Kaai een begrip en ook dit jaar zullen er weer verschillende toppers uit het wielrennen meedoen aan de Draai van de Kaai. De editie van 2020 is gepland op zondag 26 en maandag 27 juli.

Tickets en kaartverkoop

De ticketinfo voor 2020 is nog niet bekend

Tickets zijn vooraf al te koop via de website van Draai van de Kaai. Zo kost een dagticket voor allebei de dagen € 15. Beide dagen de Draai bezoeken kost € 20. Je ontvangt een aanzienlijke korting door vooraf tickets online te kopen, vooral als early bird bespaar je bijna de helft. Ook aan de dagkassa zijn uiteraard kaarten te koop, reken hiervoor maar 5 - 10 euro bovenop de early bird prijs.

Programma

De ticketinfo voor 2020 is nog niet bekend

Het programma van de Draai van de Kaai bestaat uit verschillende facetten waaronder de wielersport en entertainment:

  • Het draait tijdens de Draai van de Kaai natuurlijk voornamelijk om het wielrennen. Gedurende de twee dagen door vinden er wedstrijden en toertochten plaats. Zo zijn er wedstrijden en toertochten voor bijvoorbeeld kinderen, nieuwelingen, dames, mountainbikers, enzovoorts. Het hoofdprogramma vindt plaats op maandagavond wanneer de profs hun race zullen rijden
  • Het wielerplein waar allerlei wielergerelateerde activiteiten plaatsvinden en waar bijvoorbeeld ook de tourbussen staan
  • Het wordt weer een groot feest in Roosendaal tijdens de Draai van de Kaai. Qua entertainment is er een uitgebreid programma vol bekende artiesten.

Het volledige programma:

  • 12.00 uur: Kwalificatie Fixed gear
  • 13.40 uur: Nieuwelingen
  • 15.15 uur: Dames
  • 17.35 uur: koppeltijdrit profs
  • 18.45 uur: Fixed gears finale
  • 20.00 uur: profs

Parcours criterium

Het parcours van de Draai van de Kaai ligt in het centrum van Roosendaal. De start en finish zijn gelegen op de Kade, waarna via het Kadeplein en de Oostelijke Havenweg richting de Wethouder Lanenstraat wordt gefietst. Via de Titus Brandsmastraat en de Frans Halslaan vervolgt de weg richting de Jan Vermeerlaan. Hier volgt een draai waarna via de Burgemeester Freijterslaan weer de Kade wordt bereikt. De lengte van het parcours bedraagt circa 4,4 kilometer.

Bezoeken Draai van de Kaai

De Draai van de Kaai vindt plaats in het Brabantse Roosendaal. Doordat het criterium plaatsvindt nabij het centrum is een bezoek via het openbaar vervoer goed mogelijk. Vanaf treinstation Roosendaal kan je te voet het feestgebied bereiken. Automobilisten kunnen parkeren aan de weg op aangegeven plekken of parkeren in de parkeergarages Nieuwe Markt, Biggelaar, het Emile van Loon Park of Roselaar. Overnachten in Roosendaal is mogelijk wanneer je een hotelkamer boekt. Vergelijk de kamers op prijzen via: