Festival Dranouter

Last update: 07-02-2020

Het folkfestival Dranouter vindt plaats in het gelijknamige dorp Dranouter in West-Vlaanderen. Zoals gewoonlijk vindt Dranouter plaats in het eerste volle weekend van de maand augustus, in 2020 is het evenement gepland van 7 tot en met 9 augustus. Er is in Europa geen groter folkfestival dan Dranouter en bezoekers zijn dan ook afkomstig uit verschillende landen. Het evenement duurt maar liefst drie dagen en er zijn optredens op vijf podia. Kom meer te weten over Dranouter 2020 zoals informatie over tickets en kaartverkoop, het overnachten op de camping en het programma.

Festival Dranouter 2020

Folkmuziek en aanverwante culturele activiteiten zorgen ervoor dat Festival Dranouter plaatsvindt in een zeer relaxte sfeer. Er wordt traditionele folkmuziek gespeeld door veelal onbekende gezelschappen, toch staan er ook enkele bekendere namen op de bühne. In de afgelopen decennia is Dranouter uitgegroeid van een klein lokaal evenement tot een festival met bezoekers uit binnen- en buitenland. Het muziekfestival is ook bekend onder de naam Folk Dranouter. De volgende editie van Festival Dranouter is van vrijdag 7 tot en met zondag 9 augustus 2020. Op donderdag is er een vooravond.

Tickets

Een entreebewijs voor alle dagen, inclusief de vooravond op donderdag, kost € 132 per persoon tijdens de voorverkoop en € 147 aan de deur. Een enkel dagticket voor de vrijdag, zaterdag of zondag kost € 79 (aan de deur € 94). Een combiticket voor twee dagen Dranouter heb je al voor € 110 tijdens de voorverkoop en € 135 aan de dagkassa. Overnachten op de camping kost € 18. De toegang tot Dranouter voor kinderen tot en met 11 jaar is gratis. Ben je 12 of 13 jaar? Dan krijg je 50% korting op de tickets. 

Foto: Frank Verlinden

Milieubewust

Tijdens het festival wordt er aandacht besteed aan het milieu en het zorgdragen ervoor. Zeer innovatief is de zuivering van het afvalwater via actieve kool. Een respectvolle omgang met elkaar en met het milieu staat hoog op de agenda.

Bezoeken Dranouter

Omdat Dranouter milieubewustheid propageert, adviseert het de bezoekers om zo min mogelijk met de auto het festival te bezoeken. Er zijn bijvoorbeeld goede voorzieningen getroffen voor bezoekers met de fiets. Wie met de trein naar het evenement komt stapt uit op treinstation Ieper. Vanaf dit treinstation pendelen bussen naar het festivalterrein. Als je toch met de auto komt kan er gebruik worden gemaakt van een parkeerterrein. De parkeerkosten bedragen € 7 en geven recht op parkeren van donderdag 13.00 uur tot en met maandag 12.00 uur.

Overnachten

Omdat Dranouter een meerdaags festival is, wordt de bezoekers de kans geboden om te overnachten op een camping. Het campingterrein is niet ver van het festivalterrein gelegen. Het is ook een optie om een hotelkamer te boeken in de omgeving van het festivalterrein: