Duchenne Heroes

Last update: 15-11-2019

Duchenne spierdystrofie is een ernstige spierziekte die zorgt voor verzwakking en aantasting van het spierstelsel. Vooral kleine kinderen worden getroffen door deze ziekte. Om geld in te zamelen voor onderzoek naar en behandeling van Duchenne wordt er ieder jaar Duchenne Heroes georganiseerd. Duchenne Heroes vindt zelfs twee keer per jaar plaats, in het voorjaar is er Race & Gravel en in het najaar is er een mountainbiketocht. Tijdens Duchenne Heroes worden meerdere etappes verreden die door meerdere landen voeren. Het doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Kom meer te weten over Duchenne Heroes 2020 waaronder informatie over inschrijven en deelname, de route, de inschrijfkosten, het werven van sponsoren, enzovoorts.

Duchenne Heroes 2020

Duchenne Heroes is een fietsevenement waarbij de deelnemers zeven dagen lang een zwaar offroad parcours afleggen dat voert van Duitsland naar Nederland. De bedoeling is dat ze met deze zware inspanning geld verzamelen voor Duchenne Parent Project (DPP). De netto opbrengst wordt gebruikt voor onderzoek naar de ongeneeslijke ziekte van Duchenne. Deze ziekte treft vooral kleine kinderen en zorgt voor verzwakking van de spieren. Getroffen patiëntjes eindigen op een gegeven moment in een rolstoel, hebben beademing nodig en hebben een grote kans jong te sterven. In 2020 vindt Duchenne Heroes plaats van 6 tot en met 12 september. Dit jaar kan er een keuze gemaakt worden tussen een 3-daagse of een 7-daagse route.

Route

De route van Duchenne Heroes voert door de landen Duitsland, België en Nederland. De Race & Gravel versie gaat ook door Frankrijk. Per dag kan worden gekozen tussen de routes 70 en 100 kilometer, waardoor elke deelnemer in totaal 500 of 700 kilometer per mountainbike zal moeten afleggen in een week tijd. Doordat de route voert over onverhard terrein en onderweg vele heuvels bedwongen moeten worden kan je spreken van een zeer zware opgave. De minder geoefende fietser, of wanneer je tijdgebrek hebt, kan ook kiezen voor deelname aan alleen de laatste twee dagen van het evenement. 

Sponsorgeld

Duchenne Heroes draait behalve het sportieve natuurlijk vooral om het inzamelen van zoveel mogelijk geld. Als deelnemer is het dan ook de bedoeling om zoveel mogelijk sponsorgeld in te zamelen (minimaal € 2.500,-). Doe je niet mee en wil je toch graag bijdragen aan de strijd tegen Duchenne spierdystrofie? Het is mogelijk om één van de deelnemers te sponsoren.

Inschrijven

Ook dient er inschrijfgeld te worden betaald om deel te mogen nemen. Het is mogelijk om individueel deel te nemen of in teamverband. Voor het inschrijfgeld krijg je onder andere zeven overnachtingen, maaltijden, massages, hulp van mecaniciens, een officieel Duchenne Heroes shirt, de route in GPS, clinics en een sponsorpagina op de website van Duchenne Heroes.