Home » Dutch Comic Con

Dutch Comic Con

Last update: 14-06-2019

Een van de meest bijzondere evenementen is Dutch Comic Con, wat zich richt op de pop-culture. Dutch Comic Con vindt tweemaal per jaar plaats, namelijk in maart en in december. Beide edities beleef je een heel weekend lang in de Jaarbeurs in Utrecht alles op het gebied van strips, films, games, cartoons en comics, waarbij bijvoorbeeld cosplay prominent aanwezig is. Dutch Comic Con wordt door tienduizenden belangstellenden bezocht en is de grootste beurs in haar soort van Nederland. Kom meer te weten over Dutch Comic Con 2019 zoals de locatie, openingstijden, tickets en kaartverkoop, programma en bereikbaarheid.

Dutch Comic Con - algemeen

Dutch Comic Con is een van oorsprong Amerikaans evenement en richt zich op de onderwerpen strips en comics, games, fantasy, cartoons en films. Dutch Comic Con is een extraverte bijeenkomst, zo speelt cosplay een grote rol. Cosplay is het verkleden als figuur uit een game, stripboek of film. Op Dutch Comic Con zullen ook weer diverse internationale sterren aanwezig zijn en handtekeningen uitdelen. Al met al dus een zeer bijzonder programma dat zeker in de smaak zal vallen bij fans van dit genre. In totaal bezoeken meer dan 30.000 mensen het evenement.

Datums 2019

In 2019 zijn er twee edities van Dutch Comic Con:

  • Dutch Comic Con: zaterdag 23 november en zondag 24 november 2019
  • Dutch Comic Con Wintereditie: nog niet bekend

Tickets en kaartverkoop

Tickets zijn te koop via de website van Dutch Comic Con. De kosten zijn als volgt:

  • Dutch Comic Con (maart): Een dagticket voor de zaterdag of zondag kost € 21,-. Wil je geen minuut missen van deze beurs? Koop dan een weekendticket voor € 37,50 en heb beide dagen toegang. 
  • Dutch X-Mas Con (november): tickets kosten € 20,- per persoon voor zaterdag of zondag. Het gaat hierbij om de early bird tickets. De reguliere tickets kosten € 19 per persoon per dag. Als je beide dagen Dutch X-Mas Con wilt bezoeken betaal je het gereduceerde tarief van € 33 voor het weekendticket tijdens de voorverkoop en het reguliere tarief is € 38.

Openingstijden

De volgende editie van de Dutch Comic Con heeft de onderstaande openingstijden:

  • Zaterdag 23 november 2019: 10.00 – 18.00 uur
  • Zondag 24 november 2019: 10.00 – 18.00 uur

Bezoeken Dutch Comic Con

Dutch Comic Con vindt wederom plaats in de Utrechtse Jaarbeurs waarvan het adres Jaarbeursplein 6 is. Parkeren is mogelijk rondom het complex, er zijn namelijk maar liefst 6.500 parkeerplaatsen waar je voor € 4,- per uur kunt parkeren. Het maximale dagtarief bedraagt € 16,50 per voertuig. Naast de Jaarbeurs vind je Utrecht Centraal, dus met de trein naar Dutch Comic Con reizen is wellicht de beste vervoersmethode.

Overnachten

Veel bezoekers wensen te overnachten in Utrecht om zodoende telkens beide dagen van het event te kunnen bezoeken. Utrecht heeft vele tientallen voordelige hotels waar je prima kunt overnachten. De stad Utrecht is sowieso een leuke stad waar een langer verblijf absoluut niet zal vervelen.