Dutch Design Week

Last update: 13-09-2019

Een kijkje in de toekomst, dat is wat de Dutch Design Week haar bezoekers geeft. Het internationaal bekende evenement toont alle laatste ontwikkelingen op het gebied van technologie en design. De Dutch Design Week vindt plaats in Eindhoven en wordt ieder jaar door ongeveer 300.000 mensen bezocht uit binnen- en buitenland. Bezoek maar liefst meer dan 100 locaties en laat je verbazen. Ben je geïnteresseerd in kunst en design? Onderstaand volgt meer over Dutch Design Week 2019 waaronder informatie over het programma, de locaties, tickets en bereikbaarheid.

Dutch Design Week 2019

De stad Eindhoven staat al sinds jaar en dag bekend als vooruitstrevend op het gebied van technologie. Grote bedrijven als Philips, ASML en DAF komen uit Eindhoven en dit heeft zijn weerslag op de stad. Zo zijn de oude Philips complexen in hartje Eindhoven nu omgebouwd tot het populaire Strijp-S waar kunstenaars, designers en jonge bedrijfjes floreren. Om dit te illustreren wordt er jaarlijks de Dutch Design Week georganiseerd in Eindhoven. Alles laatste ontwikkelingen en trends worden getoond en bezoekers kunnen interactief deelnemen. De volgende editie van Dutch Design Week is van zaterdag 19 tot en met zondag 27 oktober 2019.

Locaties

Een groot deel van Eindhoven staat in het teken van de Dutch Design Week, bijvoorbeeld de binnenstad (Area Inner City), stadsdeel Strijp (Area Strijp S/T/R) en stadsdeel Tongelre (Area East). In de binnenstad vind je vooral mode, concepten en innovatie. Strijp biedt bekende en talentvolle ontwerpers een podium in een industriële setting. In Tongelre vind je design van experimentele aard.

Copyright: Sjoerd Eickmans

Programma

Het programma van het evenement kan worden ingezien op de website van de Dutch Design Week. Je kunt zoeken op kaart, interesses, datum, thema, soort design, enzovoorts. Elke evenement heeft eigen openingstijden, maar het programma duurt grofweg van 11.00 tot 18.00 uur. Maar afzonderlijke evenementen kunnen dus afwijkende tijden hebben, vooral in de East Area is dit vaker het geval. Er zijn in totaal 327 activiteiten tijdens deze week die je kunt bezoeken.

Kaartverkoop

Het mooie aan de Dutch Design Week is dat deze bijna helemaal gratis te bezoeken is. Slechts enkele locaties en bijvoorbeeld musea vragen entree. Als je overal naar binnen wilt is het ook mogelijk om een passe-partout te kopen voor € 19,50,- per persoon. Koop je je passe-partout via de website van de Dutch Design Week voorafgaand aan de start van het evenement? Dan kost deze maar € 19,- per persoon exclusief transactiekosten. Kinderen en studenten betalen een gereduceerd tarief. Tijdens de early bird vekoop kosten de tickets € 17.

Bezoeken Dutch Design Week

Grote delen van de Dutch Design Week zijn het best met de trein bereikbaar. Zo ligt de binnenstad bij treinstation Eindhoven Centraal en Strijp S/T/R bij station Eindhoven Beukenlaan. Als je met de auto het evenement wilt bezoeken kan je betaald parkeren in een van de parkeergarages in de stad welke duidelijk middels borden zijn aangewezen. Een bezoek aan Eindhoven is ook meerdere dagen leuk, boek daarvoor een hotelkamer in een van de hotels van de stad:

Deelnemen

Het festival nodigt iedereen die op professionele niveau actief is met ontwerpen uit om zich aan te melden voor deelname aan de Dutch Design Week. Door deel te nemen aan het evenement heb je de kans om je presenteren aan een groot en internationaal publiek. Aanmelden is mogelijk voor 15 juli 2019.