E3 Gamebeurs Los Angeles

Last update: 05-12-2019

De belangrijkste gamebeurs ter wereld is de E3 in het Amerikaanse Los Angeles. Op geen andere gamebeurs zijn zoveel releases, bekendmakingen over nieuwe games, nieuwtjes, enzovoorts. Tienduizenden professionals uit de game industrie zijn ieder jaar aanwezig op E3, als je meetelt in de game industrie ben je aanwezig op E3. Kom alles te weten over E3 2020 zoals datum, openingstijden en programma. Volg de E3 gamebeurs via een van de livestreams.

E3 gamebeurs 2020

Iedere gameliefhebber kent de E3 gamebeurs als de belangrijkste happening van het jaar. Alle grote uitgevers en producenten zijn aanwezig op E3 omdat ze weten dat de ogen van de hele wereld gedurende het evenement op de Los Angeles Convention Center zijn gericht. Tijdens E3 presenteren alle belangrijke spelers uit de game industrie hun laatste ontwikkelingen en games. Op E3 vinden releases plaats of wordt bekend gemaakt wanneer nieuwe games worden uitgebracht. E3 is niet te bezoeken voor particulieren. De volgende editie van E3 vindt plaats van dinsdag 9 tot en met donderdag 11 juni 2020.

Aanwezigen

E3 is een vakbeurs, er tienduizenden professionals uit meer dan honderd landen aanwezig. Hiertoe behoren onder andere programmeurs, software ontwikkelaars, inkopers en verkopers, distribiteurs, entertainers, importeurs en exporteurs, financiers, onderzoekers, analisten, enzovoorts. Ook zijn er duizenden journalisten en reporters van gameplatforms aanwezig om verslag te doen van E3.

Openingstijden E3

De openingstijden van E3 zijn gedurende de drie dagen durende gamebeurs in 2020 als onderstaand (let op dit zijn Amerikaanse tijden):

  • Dinsdag 9 juni: 11.00 – 19.00 uur
  • Woensdag 10 juni: 9.00 – 19.00 uur
  • Donderdag 11 juni: 9.00 – 18.00 uur

Livestream

Doordat E3 een vakbeurs is kunnen particulieren de beurs niet bezoeken. Om toch direct op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen, nieuwtjes en releases zijn er tal van livestreams die je kunt volgen. Ook bekende Nederlandse gameplatforms zoals Power Unlimited en Gamekings pakken ieder jaar groots uit tijdens E3 met live reportages, livestreams, E3 journaals, previews, enzovoorts.