E3 Prijs Harelbeke

Last update: 12-09-2019

De E3 Prijs Harelbeke is één van de meest prominente Vlaamse voorjaarsklassiekers. Het is ook echt een Vlaamse wielerwedstrijd gezien het parcours dat voert over hellingen en kasseien. Omdat de E3 Prijs Harelbeke de opmaat vormt voor de Ronde van Vlaanderen van de week erna staan er ieder jaar weer vele toppers aan het vertrek. Tevens maakt de E3 Prijs Harelbeke deel uit van de prestigieuze UCI WorldTour. Meer informatie over de E3 Prijs Harelbeke volgt onderstaand waaronder informatie over het parcours, televisie uitzendingen, kaarten en VIP tickets, bereikbaarheid en parkings.

E3 Prijs Harelbeke 2020

De erelijst van de E3 Prijs Harelbeke mag bijzonder rijk worden genoemd en hoort hierdoor tot de meest voorname wielerklassiekers van het Vlaamse voorjaar. Wat de race zeer bijzonder maakt is de plaats op de kalender, de week erna wordt namelijk de Ronde van Vlaanderen verreden. Hierdoor staat de internationale wielertop in zeer goede vorm aan het vertrek van de E3 Prijs. Wie hier moeite heeft met het niveau zal moeten gaan vrezen voor het vervolg van het klassieke voorjaar. De E3 Prijs Harelbeke maakt deel uit van de UCI Worldtour, het hoogste niveau koersen, en is daardoor verzekerd van vele grote namen aan de start. De E3 Prijs Harelbeke wordt verreden op vrijdag 27 maart 2020.

Parcours

Het parcours van de E3 Prijs Harelbeke voert ruim 200 kilometer lang over de bekende Vlaamse wegen en hellingen. Onderweg moeten de renners onder andere de hellingen Katteberg, La Houppe, Hogerlucht, Knokteberg, Hotondberg en kortekeer overwinnen. Deze heuvels zijn bekend van andere Vlaamse klassiekers. Het parcours voert langs bekende dorpen als Oudenaarde, Waregem, Horebeke en Geraardsbergen. De start en finish zijn in Harelbeke, een voorstad van Kortrijk nabij de Franse grens.

Kaarten en VIP Tickets

Wielrennen is een sport die iedereen gratis kan bezoeken. Het lange parcours leent zich ervoor om de koers te bezoeken en de renners voorbij te zien razen. Een zeer bijzondere dag beleef je als VIP van de E3 Prijs. Er zijn verschillende VIP arrangementen samengesteld waarmee je exclusiviteit geniet. Bezoek bijvoorbeeld de start, geniet van lunch en/of diner en neem plaats op de eretribune om de finish van nabij te beleven.

Televisie

Een groot deel van de wedstrijd zal live te zien zijn op televisie. Zoals gewoonlijk zendt de VRT via Sporza de laatste uren van de E3 Prijs uit. In Nederland zal de NOS de wielerwedstrijd live uitzenden via een livestream. Of de E3 Prijs Harelbeke ook live op de Nederlandse televisie wordt uitgezonden is nog niet bekend.

Bereikbaarheid

Zoals gezegd kan iedereen de E3 Prijs Harelbeke bezoeken door zijn of haar favoriete plek langs het parcours uit te kiezen. Wil je bij de finish aanwezig zijn dan is het mogelijk om gebruik te maken van het treinstation van Harelbeke. De finishlijn is getrokken bij het Forestiersstadion. Tevens zijn er mogelijkheden om voordelig te overnachten in een van de hotels in de omgeving.