Earth Day: 22 april 2020

Last update: 09-10-2019

Earth Day is een wereldwijd evenement dat sterk aan bekendheid wint. In Nederland wordt het ook wel de Dag van de Aarde genoemd, maar de internationale term wordt vooralsnog vaker gebruikt. Tijdens Earth Day is het de bedoeling dat mensen nadenken over de invloed van ze op de aarde en haar natuur. Earth Day vindt ieder plaats op dezelfde datum. Kom alles te weten over Earth Day 2020 zoals de datum en activiteiten. En kom te weten hoe je zelf kunt meedoen aan Earth Day.

Earth Day 2020

De wereldbevolking groeit snel en de ecologische voetafdruk wordt steeds groter. Zoals iedereen wel weet putten we de aarde op deze manier uit en is het maar de vraag welke natuurlijke hulpbronnen er over bijvoorbeeld honderd jaar nog voorradig zijn. Er is simpelweg een omslag van denken en handelen nodig om ook toekomstige generaties te laten profiteren van alle rijkdommen die de aarde aan ons biedt. Earth Day probeert mensen een spiegel voor te laten houden en zodoende een omslag in denken te realiseren. Wat Earth Day zo bijzonder maakt is dat er wereldwijd aandacht aan wordt besteed. Earth Day wordt ieder jaar op 22 april georganiseerd, in 2020 valt 22 april op een woensdag.

Activiteiten

Er vinden wereldwijd tal van bijzondere activiteiten plaats, waaronder in Nederland. De activiteiten vallen onder de vlag van de Earth Day Association. Getracht wordt de bevolking te bereiken op een positieve manier. Niet bestraffend, maar inspirerend. Ben je benieuwd naar grootse evenementen die over de hele wereld in bijna 200 landen worden georganiseerd? Bezoek dan http://www.earthday.org/. Je kunt er zoeken op continent en per land. Ook kan je op de website zelf evenementen aandragen.

Earth Hour

Earth Day moet overigens niet worden verward met Earth Hour, hoewel beide evenementen natuurlijk wel raakvlakken hebben omdat ze allebei streven naar de bescherming van de aarde. Earth Hour vindt ieder jaar in maart plaats wanneer gedurende één uur de verlichting van tal van gebouwen wereldwijd worden gedoofd. Meer over Earth Hour lees je in dit artikel.

Positiviteit

Earth Day is een initiatief waarbij positiviteit de boventoon voert. Er wordt niet ingezet op harde acties of iets dergelijks, maar mensen worden op een opbouwende en constructieve manier aan het denken gezet. Het is nog niet te laat voor de aarde, maar er moet overduidelijk wel wat veranderen is de insteek.