Elfia Arcen

Last update: 09-03-2020

Elfia Arcen is een groot fantasy evenement waar niets is wat het lijkt. Op Elfia kan je je fantasie de vrije loop laten gaan en waan je je in andere werelden. Het tweedaagse evenement trekt ieder jaar tienduizenden bezoekers naar Haarzuilens, de ene bezoeker nog fraaier en uitbundiger verkleed dan de andere. Kom alles te weten over Elfia Arcen 2020 waaronder adres en locatie, programma, openingstijden, tickets en kaartverkoop, korting en bereikbaarheid.

Elfia Arcen 2020

Het festival Elfia Arcen kan worden bezocht door maximaal 15.000 bezoekers. Elfia Arcen vindt plaats op zaterdag 19 en zondag 20 september 2020. Elfia staat beter bekend als Elf Fantasy Fair en is het grootste fantasy event van Europa. Tijdens Elfia kijk je je ogen uit en kan je genieten van de fraaiste kostuums en decors. Ook zijn er spectaculaire shows, muzikale optredens, veldslagen, riddersteekspelen en parades. Je bent overigens niet verplicht om verkleed te gaan, maar het wordt zeker gewaardeerd. Want hoe meer mensen er in kostuum naar Elfia Arcen gaan, hoe grandiozer de sfeer.

Openingstijden

Het tweedaagse festival Elfia Arcen heeft de onderstaande openingstijden in 2020:

  • Zaterdag 19 september: 11.00 – 22.00 uur
  • Zondag 20 september: 11.00 – 19.00 uur

Tickets en kaartverkoop

Om Elfia Arcen te bezoeken heb je toegangstickets nodig. De ticketprijs stijgt naarmate Elfia Arcen dichterbij komt. Een dagticket kost voor de zaterdag vanaf € 27,75 en voor de zondag vanaf € 22,75. Kinderen van drie tot en met 11 jaar betalen voor een dagticket op zaterdag of zondag slechts 65% van de originele prijs. Om beide dagen Elfia Arcen te bezoeken is het verstandig om een weekendticket te kopen. Deze kosten voor volwassenen tussen de € 31,95 en € 55 en voor kinderen (3-11 jaar) tussen de € 19,95 en € 27. Kinderen jonger dan drie jaar mogen gratis naar binnen.

Bezoeken Elfia Arcen

Elfia Arcen vindt plaats in de Kasteeltuinen in Arcen die gelegen zijn aan de Lingsforterweg 26. Met het openbaar vervoer kan gereisd worden naar het treinstation van Venlo waarna per buslijn 83 kan worden doorgereisd naar de bushalte Maasstraat/Koestraat in Arcen. Als je beide dagen het evenement bezoekt is een hotelovernachting in de buurt een goede optie:

Kostuum kopen

De meeste bezoekers van Elfia Arcen zijn prachtig verkleed tijdens het evenement. De meest fabelachtige en sprookjesachtige kostuums worden gedragen. Misschien zoek je zelf nog naar een geschikt kostuum voor Elfia? Originele en voordelige kostuums zijn hier te koop.

Elfia Haarzuilens

De andere editie van Elfia vindt ieder jaar plaats bij Kasteel de Haar in Haarzuilens. Meer informatie over dit festival lees je hier.