Emigratiebeurs

Last update: 19-08-2019

In een snel globaliserende wereld dromen steeds meer mensen van werken, wonen, ondernemen of studeren in het buitenland. Ook dromen mensen juist van een rustig bestaan in een minder drukbevolkte deel van de wereld. Om je dromen buiten Nederland waar te kunnen maken zal je in veel gevallen moeten emigreren. Maar hoe doe je dat en wat komt er bij emigreren allemaal kijken? Op de Nationale Emigratiebeurs vind je alle over emigreren onder één dak. De Emigratiebeurs is het evenement van de Benelux als het gaat over emigreren. Kom alles te weten over de Emigratiebeurs 2020 zoals adres, openingstijden, tickets en kaartverkoop, bereikbaarheid, programma, enzovoorts.

Emigratiebeurs 2020

Als je ooit nadenkt over emigreren of als je in het buitenland wilt werken is de Nationale Emigratiebeurs het evenement dat je moet bezoeken. De exposanten zijn afkomstig uit vele landen en zijn op de hoogte van het wel en wee van het desbetreffende land, streek of stad. Er zijn maar liefst 165 exposanten aanwezig tijdens de Emigratiebeurs die de bezoeker alles over wonen, werken, ondernemen en studeren in het buitenland kunnen vertellen. Er worden presentaties gegeven, er zijn lezingen en ga zo maar door. De Emigratiebeurs wordt ieder jaar weer door circa 12.500 belangstellenden bezocht. De eerstvolgende editie van de Emigratiebeurs staat op het programma op zaterdag 8 en zondag 9 februari 2020.

Werknemers gezocht

Op de Emigratiebeurs is het ook mogelijk om te zoeken tussen de circa 1 miljoen vacatures in het buitenland. Er zijn in de verschillende landen grote tekorten aan verschillende soorten werknemers, bijvoorbeeld bouwvakkers, medisch specialisten, medewerkers in de logistiek, IT'ers, enzovoorts. Als je plannen hebt om te werken of te ondernemen in het buitenland liggen er zeker kansen tijdens de Emigratiebeurs. Neem daarom je businessplan of curriculum vitae met je mee.

Tickets en kaartverkoop

Tickets voor de Emigratiebeurs kosten € 17,50 aan de deur. De kaarten zijn ook al online te koop tegen een kortingstarief. Online kosten de tickets namelijk maar € 12,50 per persoon. Op vertoon van een studentenkaart mag je aan de kassa naar binnen voor maar € 8,75. Tenslotte hebben kinderen tot en met 12 jaar gratis entree, mits ze onder begeleiding van een volwassene zijn.

Openingstijden

De Internationale Emigratiebeurs is een tweedaags evenement en heeft de volgende openingstijden in 2020:

  • Zaterdag 8 februari: 10.00 – 17.00 uur
  • Zondag 9 februari: 10.00 – 17.00 uur

Bezoeken Emigratiebeurs

De Emigratiebeurs vindt plaats in Expo Houten, een evenementenlocatie welke gelegen is aan het adres Meidoornkade 24, 3992 AE te Houten. Je kunt gratis je auto parkeren bij Expo Houten. Wie met de trein reist kan uitstappen op treinstation Houten van waar een pendelbus (de Emigratiebeurs Shuttle Service) op en neer rijdt van en naar de Emigratiebeurs. 

Overnachten

Wanneer je nog niet goed weet wat je plannen zijn is het natuurlijk verstandig om te praten met exposanten. Als je het niet redt om in één dag alle informatie in te winnen die je wenst kan je natuurlijk ook een hotel in de omgeving boeken zodat je bijvoorbeeld beide dagen kunt bezoeken: