Eurosonic Noorderslag

Last update: 15-11-2019

Al sinds vele jaren is Eurosonic Noorderslag het festival geweest waar nationale en internationale muziekartiesten hun doorbraak beleefden. Eurosonic Noorderslag is dan ook de plek waar nieuw talent een kans krijgt aan het grote publiek waaronder ook vele professionals uit de muziekindustrie. Wie zich staande houdt voor dit publiek kan het overal maken. Wil je ook graag eens Eurosonic Noorderslag bezoeken? Kom alles te weten over Eurosonic Noorderslag 2020 waaronder de line-up en het programma, ticket en kaartverkoop, openingstijden en de bereikbaarheid.

Eurosonic Noorderslag 2020 – De Oosterpoort Groningen

Zoals de naam Eurosonic al aangeeft staat het festival deels in het teken van Europese muziek en artiesten. Het gedeelte Noorderslag in de benaming is dan weer het podium voor Nederlandse artiesten. Eurosonic Noorderslag is een van de podia waar veel Europese en Nederlandse artiesten hun doorbraak beleefden. Ieder jaar treden er weer ongeveer 350 acts op afkomstig uit tientallen lander. Het evenement wordt bezocht door vele muziekprofessionals. Eurosonic vindt plaats in ongeveer dertig zalen in Groningen terwijl Noorderslag zich richt op de Oosterpoort in Groningen. Het evenement vindt plaats van woensdag 15 tot en met zaterdag 18 januari 2020.

Programma en awards

Overdag vinden er conferenties plaats en ’s avonds is het dan tijd voor muzikaal talent om op te treden. De conferenties worden jaarlijks door bijna 4.000 mensen bezocht, terwijl het totaal aantal bezoekers ruim boven de veertigduizend uitkomt. Het uitgebreide programma van Eurosonic Noorderslag is te vinden op de website van het festival. Tijdens het festival worden ook verschillende awards uitgereikt. Enkele voorbeelden zijn De Popprijs, Buma Music Meets tech Awards, IJzeren Podiumdieren, EBBA en de Pop Media Prijs. 

Foto: Jorn Baars

Tickets en kaartverkoop

Eurosonic Noorderslag bezoeken is een aanrader wanneer je houdt van vernieuwende muziek en graag eens verrast wil worden door nieuw talent. Er zijn tal van verschillende soorten verkrijgbaar. Misschien wil je alleen een los optreden bezoeken? Of wanneer je niks wilt missen is een passe partout ideaal. En dan zijn er nog de conferenties die bezocht kunnen worden. Kaarten kunnen worden gekocht via de website van Eurosonic Noorderslag en kosten:

  • Passe-partout voor alle vier de dagen: € 159,50
  • Noorderslag ticket: € 79,50
  • Ticket woensdag: € 32,50
  • Ticket donderdag en vrijdag: € 79,50
  • Noorderslag ticket (onder 20 jaar): € 29,50

Openingstijden Oosterpoort

Zoals bekend is de stad Groningen de gastheer van Eurosonic Noorderslag. Het kloppend hart van het evenement bevindt zich in De Oosterpoort wat gelegen is aan de Trompsingel 27 in Groningen. De openingstijden zijn:

  • Woensdag 15 januari: 20:00 – 3:00 uur
  • Donderdag 16 januari: 20:00 – 3:00 uur
  • Vrijdag 17 januari: 20:00 – 3:00 uur
  • Zaterdag 18 januari: 20:00 – 3:00 uur

Bezoeken Eurosonic Noorderslag

Het adres van De Oosterpoort is op loopafstand van het treinstation Groningen Centraal gelegen. Parkeren is uiteraard ook mogelijk in de omgeving, maar hiervoor dient wel betaald te worden. De bereikbaarheid van de andere locaties waar optredens plaatsvinden zijn ongeveer gelijkwaardig aangezien deze ook in de binnenstad te vinden zijn. Als je meerdere dagen het festival Noorderslag wilt bezoeken is het een goede oplossing om een hotel te boeken in Groningen: