Home » Eurovisie Songfestival

Eurovisie Songfestival

Omdat Oekraïne de laatste editie van het Eurovisie Songfestival won, vindt in 2017 het muziekspektakel plaats in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Bijna vijftig landen strijden om de prestigieuze eindwinst van het Eurovisie Songfestival. Ook Nederland doet mee aan het Songfestival en dit keer zal het O'G3NE zijn die een gooi gaat doen naar een van de hoogste muziekprijzen ter wereld. Kom alles te weten over het Eurovisie Songfestival 2017 zoals de datums van de halve finales en finale, de puntentelling en de locatie waar het spektakel plaatsvindt. 

Eurovisie Songfestival 2017

Het Eurovisie Songfestival is een muzikale wedstrijd waaraan bijna 50 Europese landen deelnemen. Middels het behalen van punten wordt bepaald welke landen er naar de finale mogen en uiteindelijk welk land het Eurovisie Songfestival wint. Dankzij het Eurovisie Songfestival is al menig artiest wereldwijd doorgebroken en ieder jaar weer zijn er meerdere muzikale pareltjes te horen. Het Eurovisie Songfestival is bovenal een enorm spektakel waar uiterlijk vertoon, show en choreografie een grote rol spelen. De volgende editie van het Eurovisie Songfestival vindt plaats op 9, 11 en 13 mei 2017.

Locatie

Ieder jaar mag de meest recente winnaar het daaropvolgende Eurovisiesongfestival organiseren. In 2017 zal Oekraïne het festival organiseren. De locatie waar het wordt gehouden is het International Exhibition Centre in Kiev. De stad Kiev is natuurlijk bekend vanwege het feit dat het de hoofdstad is van Oekraïne. Het International Exhibition Centre kan 12.000 tot 14.000 bezoekers ontvangen.

65196804a4424c9db1475efc4b010a7d.png

Datum en tijden

Zoals gebruikelijk betwisten de deelnemers elkaar eerst tijdens twee halve finales, waarna de beste 26 landen zich plaatsen voor de finale. Dit zijn de gastheer, de grote landen Frankrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Duitsland en van elke halve finale de tien beste landen. De datums van de halve finales en finale zijn:

  • Eerste halve finale: dinsdag 9 mei 2017
  • Tweede halve finale: donderdag 11 mei 2017
  • Finale: zaterdag 13 mei 2017

Puntentelling

Tijdens het Eurovisie Songfestival worden er zowel punten verdeeld door de vakjury (50%) als door het volk via televoting (50%). Uiteindelijk mag ieder deelnemend land twee keer punten toekennen aan tien landen. De puntenverdeling is als volgt: 12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 en 1 punt.

O'G3Ne namens Nederland

Ieder jaar vertegenwoordigt een andere artiest Nederland tijdens het Eurovisie Songfestival. In het verleden leverde dit vier maal de eindwinst op. In 2017 zal O'G3NE optreden namens Nederland. O'G3NE heeft in het verleden ooit The Voice of Holland gewonnen. Ditmaal gaat O'G3NE dus voor een nog hogere onderscheiding, namelijk eindwinst op het Eurovisie Songfestival. Nederland treedt op tijdens de tweede halve finale als zevende act.