FashionDays Amsterdam

Last update: 05-12-2019

Tweemaal per jaar vinden in het World Fashion Centre in Amsterdam de FashionDays plaats, eenmaal in het voorjaar en eenmaal in het najaar. De FashionDays bieden de bezoeker de laatste en beste mode, samples en modemerken. Het is zelfs de allergrootste sample sale van heel Europa dankzij de 400 modemerken die aanwezig zijn. Iedereen kan de FashionDays bezoeken. Kom onderstaand alles te weten over het mode evenement FashionDays 2020 waaronder adres en locatie, ticket en kaartverkoop, kortingen, openingstijden, programma en bereikbaarheid.

FashionDays 2020

FashionDays is een groot meerdaags modefestival in Amsterdam met een indrukwekkend programma. Er zijn namelijk ongeveer 225 bedrijven en 400 nationale en internationale modemerken aanwezig. Maar dat is nog niet alles, er zijn ook honderden showrooms en je vindt op de FashionDays alles op het gebied van mannen-, vrouwen- en kinderkleding. Of je nou op zoek bent naar een mooie jurk of juist een leuke jas, de FashionDays hebben het voor je. De FashionDays worden ieder jaar twee keer georganiseerd, eenmaal in het voorjaar en eenmaal in het najaar. In 2020 vinden de FashionDays plaats op:

  • Vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 april 2020
  • Vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 oktober 2020.

Tickets en kaartverkoop

Een bezoek aan de FashionDays is mogelijk met een toegangsticket. Deze kosten € 12,50 per persoon exclusief administratiekosten. Als je zowel de FashionDays wilt bezoeken in het voorjaar en het najaar, kan je kiezen voor een combiticket. Je mag dan beide evenementen bezoeken en je betaalt het kortingstarief van € 20 per persoon exclusief administratiekosten. Elk moment zijn er maar een beperkt aantal bezoekers mogelijk, het is dus verstandig je tickets online te reserveren via de website van FashionDays. Kinderen tot 12 jaar mogen overigens gratis naar binnen, mits ze onder begeleiding van een volwassene zijn. VIP-kaarten kosten € 14 per kaart.

Openingstijden

De openingstijden van de FashionDays zijn in 2020 als volgt:

  • Vrijdag 3 april: 12.00 – 21.00
  • Zaterdag 4 april: 9.00 – 17.00
  • Zondag 5 april: 9.30 – 17.00
  • Vrijdag 2 oktober: 12.00 – 21.00
  • Zaterdag 3 oktober: 9.00 – 17.00
  • Zondag 4 oktober: 9.30 – 17.00

Let wel op en wacht niet tot het laatste moment om jou favoriete kraampje te bezoeken, sommige kraampjes sluiten eerder dan de aangegeven sluitingstijden!

Bezoeken FashionDays

De locatie van FashionDays is natuurlijk het World Fashion Centre, wat normaal gesproken wordt gebruikt als handelshuis voor mode. Het adres is Koningin Wilhelminaplein 13 te Amsterdam en deze locatie is gelegen nabij de ringweg A10 ten noorden van knooppunt De Nieuwe Meer. Het complex beschikt over een eigen parkeergarage waarvoor de uitrijdkaarten € 9,- kosten. Vanwege verkeers- en parkeerdrukte is het openbaar vervoer een verstandige optie. Nabij het World Fashion Centre is het treinstation Lelylaan gelegen. Hier zijn ook een metro- en tramstation gelegen. Je loopt in slechts vijf minuten naar de torens van het World Fashion Centre. En tenslotte is een hotelovernachting ook een optie: