FBK Games Hengelo

Last update: 05-12-2019

De FBK Games zijn een atletiekevenement vernoemd naar de tot atlete van de eeuw verkozen Fanny Blankers-Koen. Toppers uit binnen- en buitenland strijden met elkaar om de winst tijdens de vele atletieknummers die plaatsvinden. De FBK Games zijn al jaren de meest belangrijke jaarlijkse atletiekwedstrijd in Nederland. Behalve topsport stelt de organisatie ook alles in het werk om de jeugd te enthousiasmeren voor de atletieksport. Kom alles te weten over de FBK Games 2020 waaronder informatie over tickets en kaartverkoop, tijden en programma, locatie, bereikbaarheid en hotels.

FBK Games 2020

De FBK Games zijn een belangrijk sportevenement in Hengelo waaraan diverse toppers uit de atletiekwereld deelnemen. De naam FBK is natuurlijk een afkorting van de beste atlete ooit: Fanny Blankers-Koen. De FBK Games maken deel uit van de World Challenge wedstrijden, een groep internationale atletiekwedstrijden met veel aanzien. De FBK Games vinden plaats in het FBK Stadion dat een capaciteit heeft van 15.500 personen. De volgende editie van de FBK Games staat op het programma op maandag 1 juni 2020.

Tickets en kaartverkoop

Tickets voor de FBK Games zijn te koop aan de deur of tijdens de online voorverkoop. De prijzen voor toegangstickets voor de FBK Games zijn afhankelijk van waar je in het stadion plaats wilt nemen. Wel geldt dat de prijzen tijdens de online voorverkoop een stuk gunstiger zijn dan tickets die aan de deur worden verkocht. Staanplaatsen kosten voor volwassenen € 8,25 en voor kinderen van 5 - 16 jaar € 4,80. Zitplaatsen zijn al te koop vanaf € 19,60 voor volwassenen en vanaf € 10 voor 5 - 16 jaar.

Programma en tijden

Het programma voor 2020 is nog niet bekend

Tijdens de FBK Games staan een groot aantal wedstrijden op het programma van allerlei disciplines. Enkele voorbeelden zijn polsstokhoogspringen, hoogspringen, verspringen, kogelstoten, loopafstanden zoals de 100, 400, 800, en 5000 meter, enzovoorts. Het complete programma inclusief de wedstrijdtijden is te raadplegen via de website van de FBK Games. Het stadion zal om 13.30 uur open gaan en om 21.00 uur weer sluiten.

Bezoeken FBK Games

De FBK Games vinden uiteraard plaats in het FBK Stadion aan de Kuipersdijk 46 in Hengelo. Bij het stadion zijn slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen, dus je bent al snel aangewezen op parkeergarages en –pleinen die wat verder weg gelegen zijn. Met het openbaar vervoer reis je het best per trein naar Hengelo Centraal van waar het 20 minuten lopen is naar het FBK Stadion. Eventueel kan de bus worden genomen om de loopafstand te verkorten. Omdat Hengelo over diverse prima hotels beschikt is overnachten in de stad ook mogelijk. Vergelijk de vrije kamers en prijzen via:

Fanny Blankers-Koen

De atletieksport is volgens velen de moeder aller sporten. De verschillende onderdelen komen namelijk dichtbij de essentie van sport, namelijk wie kan er het hardst rennen, het verst gooien, het hoogst springen, enzovoorts. De succesvolste sporter uit de atletieksport die Nederland ooit heeft voortgebracht is Fanny Blankers-Koen. Het is dan ook absoluut verdiend dat een groot sportevenement als de FBK Games de naam van deze sportster draagt. Het was ook deze Fanny Blankers-Koen die tot beste internationale atlete van de twintigste eeuw werd verkozen door de IAAF.