Festival Hongerige Wolf

Last update: 19-01-2020

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar in Groningen is een gehucht dat de naam Hongerige Wolf draagt. Het ligt helemaal in het noordoosten van Nederland nabij de Duitse grens. Het dorpje is echter de gastheer van een van de leukste zomerfestivals van het jaar, namelijk Festival Hongerige Wolf. Dit driedaagse festival wordt ieder jaar in de zomer georganiseerd en trekt duizenden bezoekers naar het verre noorden. Kom meer te weten over Festival Hongerige Wolf 2020 waaronder festivaltijden, programma en line-up, tickets en kaartverkoop, locatie en bereikbaarheid.

Festival Hongerige Wolf 2020

Het driedaagse Festival Hongerige Wolf is een goede mix tussen muziek, bandjes, poëzie, theater, eten en drinken, dj’s, dans, film en kunst. Het festival wordt georganiseerd in samenwerking met de bewoners van het dorpje waarbij de bijzondere locatie en de culturele inslag absoluut voor een extra fijne sfeer zorgen. Festival Hongerige Wolf is geen mega-evenement, maar eerder kleinschalig en ontspannen. De concerten vinden plaats in schuren, op schapenvelden en in een graansilo. Het uitzicht is zeer uitgestrekt en van vervuiling en verstedelijking is hier nog geen sprake. Voel jezelf een met de natuur en met jezelf op Festival Hongerige Wolf. De volgende editie van Festival Hongerige Wolf vindt plaats van vrijdag 10 tot en met zondag 12 juli 2020.

Programma en line-up

Op Festival Hongerige Wolf staan niet de grootste namen uit de muziekwereld. De line-up bestaat vooral uit nieuw talent dat nog ontdekt moet worden. Door de jaren heen zijn er meerdere bands, dj’s en muzikanten doorgegroeid tot een beroemdheid. Zodra het programma is afgelopen kan je verder feesten in de Danssilo, een opslag in het graanveld waar het feest nog tot diep in de nacht doorgaat. De festivalcamping is ook dichtbij deze locatie. Behalve muziek kan je op Festival Hongerige Wolf ook terecht voor andere vormen van cultuur en er is zelfs een speciaal kinderprogramma.

Festivaltijden

De festivaltijden van Festival Hongerige Wolf zijn als volgt:

  • Vrijdag: festival van 12.00 – 24.00 uur, danssilo van 21.30 – 00.00 uur
  • Zaterdag: festival van 9.00 – 24.00 uur, danssilo van 21.30 – 03.00 uur
  • Zondag: festival van 9.00 – 24.00 uur, danssilo van 21.30 – 00.00 uur

Tickets en kaartverkoop

Tickets kunnen online tijdens de voorverkoop en aan de dagkassa worden gekocht. De kosten zijn als volgt:

  • Vrijdag dagkaart: € 17,50 regulier, € 16 voor jongeren en € 11 voor kinderen
  • Zaterdag dagkaart: € 25 regulier, € 20 voor jongeren en € 17,50 voor kinderen
  • Zondag dagkaart: € 22,50 aan de deur, € 17,50 voor jongeren en € 15 voor kinderen
  • Passe partout: € 59,50 regulier, € 44,50 voor jongeren en € 34,50 voor kinderen

 

De kinderkaarten zijn voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Kinderen jonger dan vijf jaar betalen geen entree. Verder zijn er nog campingkaarten te koop.

Bezoeken Festival Hongerige Wolf

Het dorp Hongerige Wolf is zeer klein en bestaat uit slechts enkele huizen. Er zijn niet eens winkels, een dorpsplein of kerk aanwezig. Met de auto naar Festival Hongerige Wolf kan je je navigatie instellen op het adres Ganzedijk 40 in Finsterwolde. Je kunt gratis parkeren op de aangegeven parkeerterreinen. Ook met het openbaar vervoer geraak je op Festival Hongerige Wolf. Stap uit op treinstation Bad Nieuweschans en stap in de pendelbussen die iedere twee uur van en naar het evenemententerrein rijdt. De pendelbus kost € 3.