Fiets en Wandelbeurs

Last update: 08-01-2020

De Fiets en Wandelbeurs is het evenement dat je moet bezoeken wanneer je houdt van fietsen en wandelen, maar ook als je bijvoorbeeld een actieve vakantie wilt boeken. Behalve inspiratie zal je er de laatste trends vinden op het gebied van fietsen en wandelen. Ook is de Fiets en Wandelbeurs een interactieve beurs waarbij je kunt deelnemen aan bijvoorbeeld lezingen en workshops. Onderstaand volgt alle informatie over de Fiets en Wandelbeurs 2020, bijvoorbeeld het adres en locatie, openingstijden, bereikbaarheid en parkeren, ticket en kaartverkoop, hotels, enzovoorts.

Fiets en Wandelbeurs 2020

De Fiets en Wandelbeurs is het aangewezen evenement voor fervent fietsers en wandelaars. Exposanten zullen de laatste ontwikkelingen en trends presenteren aan de bezoekers. Maar er zijn ook legio reisorganisaties en fabrikanten aanwezig. En je kunt deelnemen aan workshops, lezingen bijwonen en uiteraard materialen zelf testen zoals bijvoorbeeld een nieuwe fiets of mountainbike. Verder zijn er een informatiemarkt, verkiezingen van de wandel- en fietsroutes van het jaar en zijn er diverse thema's (bijvoorbeeld voor tandems, ligfietsen, pelgrims, tenten en mountainbikes. Ieder jaar weer wordt er gekozen voor een hoofdthema die de sfeer zal bepalen op de beurs. De Utrechtse Jaarbeurs is de gastheer van de Fiets en Wandelbeurs. De eerstvolgende Fiets en Wandelbeurs wordt georganiseerd van vrijdag 28 februari tot en met zondag 1 maart 2020.

Tickets en kaartverkoop

Tickets voor de Fiets en Wandelbeurs kosten € 13,- per persoon in de voorverkoop. Op de dag zelf kosten tickets € 15,- en aan de kassa € 16,-. Kinderen jonger dan 16 jaar mogen gratis naar binnen. Wel geldt voor kinderen jonger dan 16 jaar dat ze onder begeleiding van een volwassene moeten zijn. Het kan geen kwaad om de website van de Fiets en Wandelbeurs in de gaten te houden, er worden namelijk regelmatig kortingsacties aangeboden waarmee je extra voordelig je tickets kunt kopen.

Openingstijden

De tweedaagse Fiets en Wandelbeurs heeft de volgende openingstijden in 2020:

  • Vrijdag 28 februari: 10.00 – 17.00 uur
  • Zaterdag 29 februari: 10.00 – 17.00 uur
  • Zondag 1 maart: 10.00 – 17.00 uur

Bezoeken Fiets en Wandelbeurs

De Fiets en Wandelbeurs vindt plaats in de Utrechtse Jaarbeurs. Het adres van deze beurshal is Jaarbeursplein 6 te Utrecht. Het evenement zal plaatsvinden in de hallen 2, 3 en 4. Omdat de Jaarbeurs naast het treinstation Utrecht Centraal ligt maken veel bezoekers gebruik van het openbaar vervoer. Het is zodra je uit de trein stapt namelijk maar enkele minuten lopen tot de ingang van de Jaarbeurs. Bij het complex zijn ook grote parkeerterreinen gelegen waar je betaald kunt parkeren. De kosten bedragen € 4 per uur en maximaal € 16 per dag. 

Hotelovernachting

Een bezoek aan de Fiets en Wandelbeurs is een gezellig en zinvol uitje. Je maakt het nog leuker door wat langer van de stad Utrecht te genieten en er een hotelkamer te boeken. Hotels voor te overnachten vind je op:

Fiets en Wandelbeurs Gent

De Fiets en Wandelbeurs wordt ook in het Belgische Gent georganiseerd (Zaterdag 2 en zondag 3 februari 2019). Flanders Expo is de plek waar de Fiets en Wandelbeurs Gent plaatsvindt.