FIFA 20 releasedatum

Vrijdag 25 september 2020

Last update: 24-03-2020

De bekendste voetbalgame is FIFA, een creatie van Electronic Arts. De levensechte graphics en prettige gameplay staan al jaren garant voor uren speelplezier. De game heeft een trouwe schare fans die er ieder jaar weer naar uitkijken om de nieuwste versie van de game te kunnen spelen. FIFA wordt ieder jaar eind september uitgebracht wanneer het voetbalseizoen enkele weken is begonnen. Kom alles te weten over FIFA 21 waaronder de releasedatum, op welke platforms de game uitkomt en de verkooppunten van FIFA 21.

Reserveer alvast een exemplaar

Het is mogelijk om nu al een exemplaar van FIFA 21 te reserveren. Op die manier grijp je nooit mis en kan je zo snel mogelijk na de releasedatum spelen. Vaak krijg je diverse voordelen wanneer je vooraf de game al reserveert. Via onderstaande plaatje kan je een FIFA 21 exemplaar reserveren bij Bol.com:

FIFA 21

FIFA is een van de bekendste en best verkochte games wereldwijd en kan gespeeld worden als singleplayer of multiplayer. De uitgever van het voetbalspel is Electronic Arts (EA), terwijl EA Canada de game heeft ontwikkeld. Hiervoor zijn contracten afgesloten met de FIFA, oftewel de wereldvoetbalbond. Omdat de game de naam draagt van FIFA, en de daarbij horende rechten, dragen de clubs, stadions en spelers in de game ook de echte namen. Hiermee onderscheid de game FIFA 21 zich van concurrerende games die moeten werken met gefingeerde namen. De voetbalgame wordt wereldwijd gespeeld op verschillende platformen en consoles. Ieder jaar rond eind september wordt een nieuwe versie van FIFA uitgebracht.

Releasedatum FIFA 21

EA Sports kondigt vaak enige tijd voor de release de datum aan, vaak wordt de datum bekend gemaakt op de gamebeurs E3 in juni. De voorgaande jaren waren dit de releasedatums:

  • FIFA 17: 29 september 2016 (donderdag)
  • FIFA 18: 29 september 2017 (vrijdag)
  • FIFA 19: 28 september 2018 (vrijdag)
  • FIFA 20: 27 september 2019 (vrijdag) 
  • FIFA 21: 25 september 2020 (vrijdag)

Release op vrijdag 25 september 2020?

Zoals blijkt uit de releasedatum van de voorgaande versies van FIFA vindt de release telkens plaats op  aan het einde van september. De releasedatum van FIFA 21 is op vrijdag 25 september 2020. Op donderdag 17 september 2020 start de bekende Early Access met tot tien uur speeltijd.

Platforms

FIFA 21 wordt uiteraard weer uitgebracht voor alle relevante platforms. Dat betekent dat FIFA 21 gespeeld zal kunnen worden op PC, Xbox One, PS3, PS4 en Xbox 360. Ook is FIFA 21 mobiel te spelen via IOS en Android.

Verkooppunten

FIFA 21 is te koop bij elektronicawinkels en speelgoedwinkels zoals Mediamarkt, BCC, Intertoys, Bol.com, Bart Smit, enzovoorts. Ook is de game te koop bij EA Sports zelf. Ieder jaar is het ook mogelijk om een pre-order te plaatsen waarbij je leuke aanbiedingen krijgt. De echte fans van FIFA 21 zullen de game direct na de release willen kopen. Om geld te besparen op de game kan je beter even wachten met de aankoop tot bijvoorbeeld na de kerstdagen. De prijs van FIFA 21 daalt na de release steeds verder en vooral na de feestdagen wordt de game een stuk voordeliger.