Firstlook Battlecon

Last update: 10-04-2019

In 2020 keert Firstlook Battlecon waarschijnlijk weer terug, maar de datum en informatie zijn nog niet bekend, onderstaand staat nog de informatie van de vorige editie.

Gamen doe je alleen of natuurlijk tegen elkaar. Het game-evenement Firstlook Battlecon richt zich volledig op de tweede groep, namelijk het tegen elkaar gamen. Firstlook Battlecon is daardoor het Walhalla voor het Multiplayer gamen in Nederland waar je kunt laten zien dat jij de beste bent door je tegenstanders te verslaan. Kom meer te weten over Firstlook Battlecon 2016 zoals de games en programma, locatie en bereikbaarheid, openingstijden, tickets en kaartverkoop. 

Firstlook Battlecon 2016

Het hele weekend van Firstlook Battlecon is een ode aan multiplayer gaming. Er zullen ruim 20 games gepeeld worden waarbij ongeveer 500 toernooien worden georganiseerd. Tijdens Firstlook Battlecon zullen honderden consoles klaarstaan (Playstation, Xbox, Wii, PC) zodat de populairste games van het moment tegen elkaar gespeeld kunnen worden gedurende Battlegrounds en Challenge Zones. En de winnaars kunnen uiteraard mooie prijzen winnen. Je hoeft je als bezoeker niet in te schrijven voor een of meer van de games, je loopt gewoon langs en stapt in. Competities duren meestal minder dan een uur en worden meerdere malen per dag gespeeld waardoor je nooit echt uitgeschakeld bent. Ook zullen op Firstlook Battlecon demo matches worden gespeeld en kan je seminars en workshops volgen. Tenslotte is er nog een Market Place waar de nieuwste en beste software, hardware, merchandising en games worden verkocht. Firstlook Battlecon vindt plaats op zaterdag 7 en zondag 8 mei 2016.

Openingstijden

Het tweedaagse game-evenement Firstlook Battlecon heeft de onderstaande openingstijden:

  • Zaterdag 7 mei: 11.00 – 19.00
  • Zondag 8 mei: 11.00 – 19.00

Tickets en kaartverkoop

Tickets voor Firstlook Battlecon kan je kopen via de website van het evenement. Doordat er maar een gelimiteerd aantal kaarten beschikbaar is geldt op is op. De kosten voor een toegangsticket tot Firstlook Battlecon bedragen € 18,- per persoon. Om toegang te krijgen tot het multiplayer evenement moet je minimaal 12 jaar oud zijn.

Bezoeken Firstlook Battlecon

Firstlook Battlecon vindt plaats in de bekende Ahoy in Rotterdam, wat gelegen is aan de Ahoy-weg 10. Het complex van Ahoy is duidelijk aangegeven op de borden langs de weg als je met de auto komt. Parkeren kan op de 2000 parkeerplaatsen bij Ahoy, maar dit is niet gratis en kost € 12,50 per persoon. Met het openbaar vervoer is Firstlook Battlecon ook goed bereikbaar, je loopt vanaf metro- en bushalte Zuidplein in circa vijf minuten naar de ingang van Ahoy. Halte Zuidplein heeft tevens verbindingen met grote treinstations, waaronder treinstation Rotterdam Centraal.
Firstlook

Firstlook Festival

Firstlook Battlecon is een zusje van het bekende Firstlook Festival, wat ook een game-evenement betreft. Firstlook Festival is zelfs het grootste game-event van de Benlux en vindt ieder jaar plaats in de maand oktober.