Flanders Horse Expo

Last update: 19-08-2019

Het grootste paardenevenement van België is Flanders Horse Expo in Gent. Paardenliefhebbers weten dit evenement al vele jaren te vinden en genieten met volle teugen van alles wat de paardensport te bieden heeft. Behalve sport vind je op Flanders Horse Expo ook alle laatste trends op het gebied van paarden. Bezoek bijvoorbeeld de beurs waar je alles vindt op paardengebied. Kom alles te weten over Flanders Horse Expo 2020 zoals het adres, programma, parkeren en bereikbaarheid, openingstijden, tickets en kaartverkoop.

Flanders Horse Expo 2020

België speelt al vele decennia een prominente rol in de paardensport- en wereld. Flanders Horse Expo vult dan ook de vraag in naar bijeenkomsten waar je alles kunt vinden over de paardensport. Zo staan er tijdens Flanders Horse Expo wedstrijden en competities op het programma en vind je er bijvoorbeeld springwedstrijden, dressuur, mennen, enzovoorts. Maar er zijn ook exposities, vorming en natuurlijk heel veel entertainment en spektakel. Er heerst ook een prima ambiance voor het doen van zaken, spreek bijvoorbeeld eens af met een zakenrelatie. Kinderen zijn hartstikke welkom tijdens Flanders Horse Expo en kunnen deelnemen aan interactieve programma’s en demonstraties. De eerstvolgende editie van Flanders Horse Expo is gepland van vrijdag 21 tot en met zondag 23 februari 2020.

Openingsuren

De openingsuren van Flanders Horse Expo 2020 zijn als volgt:

  • Donderdag 20 februari: 8.00 - 23.00 (competitiezone)
  • Vrijdag 21 februari: 9.00 – 22.00 (beurs) en 8.00 – 15.00 (competitiezone)
  • Zaterdag 22 februari: 9.00 – 22.00 (beurs) en 8.00 – 14.00 (competitiezone)
  • Zondag 23 februari: 9.00 – 18.30 (beurs) en 8.00 – 18.30 (competitiezone)

Tickets en kaartverkoop

De kosten voor het bijwonen van Flanders Horse Expo bedragen € 21,- per persoon. Koop je het ticket al tijdens de online voorverkoop? Dan betaal je € 18,- (inclusief reserveringskosten). Kinderen jonger dan 6 jaar mogen het evenement gratis bezoeken terwijl kinderen van 6 tot 12 jaar € 13,- entree moeten betalen. Het is niet toegestaan om honden mee te nemen naar Flanders Horse Expo.

Bezoeken Flanders Horse Expo

Zoals de naam van het evenement al aangeeft vindt Flanders Horse Expo plaats in de Flanders Expo in Gent. Het adres van deze locatie is Maaltekouter 1, 9000 Gent. Flanders Expo is niet ver gelegen van knooppunt Zwijnaarde (snelwegen E17 en E40) en dus prima met de auto te bereiken. Kies afrit 14 (Sint Denijs Westrem) op de E40 Brussel – Oostende en volg de borden. Betaald parkeren kan bij de beurshal, er zijn 4.500 parkingplaatsen. Als je met het openbaar vervoer naar Flanders Horse Expo wilt kan je reizen naar treinstation Gent-Sint Pieters en vandaar uit tramlijn 1 nemen. Stap uit bij tramhalte Sint-Denijs-Westrem Flanders Expo.

Hotel

Gent is natuurlijk zowat de meest toeristische stad van België met een prachtig stadscentrum. Het is bijna zonde om niet wat langer in Gent te vertoeven. Kies er daarom bijvoorbeeld voor om na het bezoek aan de Flanders Horse Expo te overnachten in een van de vele hotels in de stad.