Flandriencross Hamme

Last update: 09-10-2019

De Flandriencross wordt verreden in het Oost-Vlaamse Hamme en maakt onderdeel uit van de DVV Trofee. De Flandriencross behoort tot de groep aansprekende veldritten en trekt daardoor ieder jaar vele internationale toppers naar Hamme. Het parcours loopt langs de rivier, door de bossen, langs meertjes en is dus met recht afwisselend te noemen. Kom alles te weten over de Flandriencross Hamme 2019 zoals de starttijden en het programma, de ticket- en kaartverkoop, informatie over de uitzending op televisie en hoe je de Flandriencross kunt bijwonen.

Flandriencross Hamme 2019

De Flandriencross in Hamme weet ieder jaar weer vele duizenden bezoekers te enthousiasmeren dankzij een gevarieerd parcours en vele internationale veldrittoppers die aan de start staan. En natuurlijk is er nog een entertainmentprogramma waardoor een bezoek aan de Flandriencross een echt dagje uit is. De Flandriencross in Hamme wordt verreden op zondag 17 november 2019.

Programma

De hele dag vinden er races plaats op het parcours in Hamme. De nieuwelingen bijten de spits af en de elite mannen zullen uiteraard het slotakkoord verzorgen. In de sfeertent vinden ook gedurende de hele dag door optredens plaats. Maar omdat het bij de Flandriencross in Hamme vooral om veldrijden gaat volgt hieronder het wedstrijdprogramma:

  • Junioren: 10.30 uur
  • Beloften: 12.00 uur
  • Elite dames: 13.45
  • Elite mannen: 15.00 uur

Tickets en kaartverkoop

De kaartverkoop begint vanaf begin november via de geregistreerde voorverkoopadressen. Tijdens de voorverkoop betaal je het kortingstarief van € 11 per ticket. Het is ook mogelijk om gewoon je kaarten aan de kassa van het cyclocrossevenement te kopen, aan de dagkassa kosten ze € 12 per persoon. Overigens hoeven kinderen tot en met 12 jaar oud helemaal geen entree te betalen.

Televisie

Mocht je er onverhoopt niet bij kunnen zijn dan kan je de cyclocross in Hamme ook nog op televisie live volgen. De VRT zal de cross namelijk uitzenden onder de vlag van Sporza.

Adres en route Flandriencross Hamme

Het Oost-Vlaamse Hamme is grofweg tussen Gent en Antwerpen gelegen en onder andere bereikbaar via de autosnelweg E17. Het parcours is ten noorden van de gemeente Hamme te vinden aan het riviertje Durme. Als bezoeker met de auto kan je navigeren naar het Industriepark Zwaarveld waar gratis geparkeerd kan worden. Met behulp van gratis pendelbusjes wordt je van en naar het parcours gebracht tussen 10.15 en 21.00 uur. De gemeente Hamme beschikt zelf niet over een treinstation. In de steden Sint-Niklaas en Dendermonde zijn er wel treinstations, maar deze zijn op een flinke afstand van Hamme gelegen waardoor je verder zult moeten reizen met de bus.