Kalender » Flower Parade Rijnsburg

Flower Parade Rijnsburg: 12 augustus 2017

cdc410de1af14fbfb92ab93c88dff47a.jpg

Het Rijnsburgs Bloemencorso is een van de zomerse hoogtepunten als het gaat om gezinsuitjes. Iedere tweede zaterdag van augustus rijden praalwagens, auto's en koetsen versierd met de prachtigste bloemen door de straten van Rijnsburg. Overigens staat het evenement ook wel bekend als de Flower Parade Rijnsburg. Vele duizenden mensen zullen weer langs de route staan om de met bloemen versierde praalwagens te bewonderen. Kom alles te weten over de gratis toegankelijke Flower Parade Rijnsburg 2017 inclusief informatie over programma en bereikbaarheid.

Flower Parade Rijnsburg 2017

Rijnsburg behoort tot de gemeente Katwijk en ligt in de Bollenstreek, een streek waar veel bloemen worden geteeld. Tijdens de Flower Parade Rijnsburg worden auto's, koetsen en praalwagens versierd met bloemen. Voorbeelden van gebruikte bloemen zijn dahlia's, zonnebloemen, rozen, gladiolen, enzovoorts. Tijdens het evenement worden prijzen uitgereikt aan de mooist versierde praalwagens en personenauto's. De volgende editie van de Flower Parade Rijnsburg vindt plaats op zaterdag 12 augustus 2017.

Gratis toegang

Het is niet nodig om kaarten te kopen voor het bloemenevenement. De Flower Parade Rijnsburg is namelijk gewoon gratis te bezoeken. Het evenement wordt dan ook massaal bezocht door meer dan een kwart miljoen bezoekers per jaar.

Ook op televisie

Ben je niet in de gelegenheid om de Flower Parade te bezoeken maar wil je het toch niet missen? Het evenement wordt uitgezonden door Omroep MAX en is dus door iedereen op televisie te zien.

Bezoeken Flower Parade Rijnsburg

Bezoekers van de bloemenparade kunnen Rijnsburg bezoeken met de auto. De gemeente Rijnsburg zelf heeft geen NS-treinstation. Het nabijgelegen Leiden beschikt wel over een eigen treinstation. Treinreizigers kunnen hier uitstappen en vervolgens met de bus verder reizen. De Parade vindt plaats in het centrum van Rijnsburg.

Techniek

Misschien vraag je jezelf wel af hoe de bloemen op de auto's worden bevestigd. De bloemen worden in steekschuim gestoken en vastgemaakt met onder andere kippengaas en plastics.