Home » Flower Parade Rijnsburg

Flower Parade Rijnsburg

Last update: 22-06-2018

Het Rijnsburgs Bloemencorso is een van de zomerse hoogtepunten als het gaat om gezinsuitjes. Iedere tweede zaterdag van augustus rijden praalwagens, auto's en koetsen versierd met de prachtigste bloemen door de straten van Rijnsburg. Overigens staat het evenement ook wel bekend als de Flower Parade Rijnsburg. Vele duizenden mensen zullen weer langs de route staan om de met bloemen versierde praalwagens te bewonderen. Kom alles te weten over de gratis toegankelijke Flower Parade Rijnsburg 2018 inclusief informatie over programma en bereikbaarheid.

Flower Parade Rijnsburg 2018

Rijnsburg behoort tot de gemeente Katwijk en ligt in de Bollenstreek, een streek waar veel bloemen worden geteeld. Tijdens de Flower Parade Rijnsburg worden auto's, koetsen en praalwagens versierd met bloemen. Voorbeelden van gebruikte bloemen zijn dahlia's, zonnebloemen, rozen, gladiolen, enzovoorts. Tijdens het evenement worden prijzen uitgereikt aan de mooist versierde praalwagens en personenauto's. De volgende editie van de Flower Parade Rijnsburg vindt plaats op zaterdag 11 augustus 2018.

Gratis toegang

Het is niet nodig om kaarten te kopen voor het bloemenevenement. De Flower Parade Rijnsburg is namelijk gewoon gratis te bezoeken. Het evenement wordt dan ook massaal bezocht door meer dan een kwart miljoen bezoekers per jaar.

Programma en tijden

Op vrijdag 10 augustus zijn de praalwagens vanaf 19.00 uur alvast te bewonderen tijdens de openingsshow. De tentoonstelling vindt plaats aan de Laan van Verhof 3 in Rijnsburg. Op zaterdag 11 augustus rijdt de Flower Parade van Rijnsburg naar Katwijk en naar Noordwijk, waarbij ongeveer de volgende tijden aangehouden kunnen worden:

  • 13.00 uur: aanvang route Rijnsburg
  • 14.00 uur: aanvang route Katwijk I
  • 15.00 uur: aanvang route Katwijk II
  • 18.30 uur: aanvang route Noordwijk.

 

Tenslotte zijn de praalwagens van de Flower Parade nog opgesteld in Noordwijk aan de Koningin Wilhelmina Boulevard op zondag 12 augustus 2018.

Ook op televisie

Ben je niet in de gelegenheid om de Flower Parade te bezoeken maar wil je het toch niet missen? Het evenement wordt uitgezonden door Omroep MAX en is dus door iedereen op televisie te zien.

Bezoeken Flower Parade Rijnsburg

Bezoekers van de bloemenparade kunnen Rijnsburg bezoeken met de auto. De gemeente Rijnsburg zelf heeft geen NS-treinstation. Het nabijgelegen Leiden beschikt wel over een eigen treinstation. Treinreizigers kunnen hier uitstappen en vervolgens met de bus verder reizen. De Parade vindt plaats in het centrum van Rijnsburg.

Techniek

Misschien vraag je jezelf wel af hoe de bloemen op de auto's worden bevestigd. De bloemen worden in steekschuim gestoken en vastgemaakt met onder andere kippengaas en plastics.