Fortarock

Last update: 10-12-2019

Er komt in 2020 geen FortaRock!

Fortarock is geen festival voor mensen die houden van knuffelrock en andere zoetsappige muziek. Op Fortarock is het tijd voor onvervalste heavy metal en ander ruig gitaarwerk. Het tweedaagse Fortarock weet ieder jaar weer grote acts uit de internationale rock en metalscene te strikken om op te treden. Voor fans van het muziekgenre is Fortarock een van de belangrijkste evenementen van het jaar. Kom meer te weten over Fortarock 2020 zoals programma, line-up en festivaltijden, tickets en kaartverkoop, bereikbaarheid en hotels.

Fortarock Festival

Het Nijmeegse Goffertpark is de gastheer van het metalfest Fortarock. Snoeiharde gitaren, spetterende drumpartijen en zangpartijen die je trommelvliezen doen trillen; dat is Fortarock in een notendop. Elk jaar weer strijken diverse wereldberoemde rockbands neer in Nijmegen om hun kunsten te vertonen op Fortarock. Op het festival zijn ook twee markten waar je terecht kunt voor allerhande kleding, merchandising, sieraden, zonnebrillen, muziekplaten, enzovoorts. De volgende editie van Fortarock vindt plaats op zaterdag 6 en zondag 7 juni 2020.

Festivaltijden en line-up

Tot de line-up behoren ieder jaar weer meerdere internationale sterren. Vind de complete line-up eenvoudig op de website van Fortarock. Er zijn meerdere podia waar de optredens plaatsvinden. De festivaltijden zijn als volgt:

  • Zaterdag 6 juni 2020: vanaf 11.00 uur
  • Zondag 7 juni 2020: vanaf 12.00 uur

Tickets en kaartverkoop

De ticketinformatie is nog niet bekend

De ticketverkoop voor Fortarock verloopt via Ticketmaster. Early bird tickets voor het hele weekend kosten € 70,-  en € 40,- voor 1 dag. Reguliere tickets kosten € 85,- voor een heel weekend en € 50,- voor 1 dag. Aan de kassa zijn weekendtickets € 90,- en dagtickets € 55,-. Alle prijzen zijn nog exclusief servicekosten.

Bezoeken Fortarock

Iedereen kent het Goffertpark in Nijmegen wel als een locatie waar al vele grote namen uit de muziekgeschiedenis hebben opgetreden. Ook Fortarock vindt plaats in het Goffertpark. Je wordt met behulp van borden met ‘Parkeren Fortarock’ richting de parkeerterreinen geleid. Het kan wel behoorlijk druk zijn en daarom wordt er geadviseerd zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen. Er is bijvoorbeeld een speciale Metalbus en vanaf het NS Station Nijmegen rijden pendelbussen van en naar het Goffertpark. Fortarock duurt twee dagen maar er is geen festivalcamping. Om toch te overnachten is het een goede optie om in de buurt een hotelkamer te boeken: