Home » Fruitcorso Tiel

Fruitcorso Tiel

Last update: 10-11-2017

Het is nog niet bekend wanneer Fruitcorso Tiel 2018 plaatsvindt.

De fruitstreek van Nederland is uiteraard de Betuwe. Het is dan ook geen wonder dat het Fruitcorso in de Betuwse gemeente Tiel plaatsvindt. Tijdens het Fruitcorso trekt een bonte stoet versierde corsowagens door de straten van Tiel. De wagens zijn versierd met allerlei soorten fruit zoals peren, appels, zaden, druiven, enzovoorts. Kom meer te weten over Fruitcorso Tiel 2017 zoals of je kaarten moet kopen, wat de expositiedagen zijn, het tijdstip van de start van het Fruitcorso en Kindercorso en hoe je het evenement kunt bezoeken.

Fruitcorso 2017

Het hoogtepunt van de Fruitcorso is de stoet met corsowagens welke met fruit zijn versierd. Er zijn zelfs corsowagens met een lengte van maar liefst bijna 15 meter. De corsowagens worden beoordeeld door de jury. Er vinden de hele week door nog veel meer leuke activiteiten plaats, bijvoorbeeld de Fruitmozaïeken, het Fruit Adventure Rivierenland, de Fruitcorsofair, markten, proeverijen, enzovoorts. Het complete programma van de volgende editie is als volgt:

  • Opening: donderdag 7 september 2017
  • Mozaieken: donderdag 7 tot en met maandag 18 september 2017
  • Tentoonstelling: zaterdag 16 tot en met maandag 18 september 2017
  • Corsostoet: zaterdag 16 september 2017 vanaf 13.00 uur
  • Kindercorso: zaterdag 16 september 2017

Kindercorso

Kinderen mogen ook meedoen aan het corso tijdens het speciale Kindercorso. Het Kindercorso is echt meer dan de moeite waard en er nemen tientallen versierde praalwagentjes deel, elk prachtig versierd door kinderen. 

24206f5e610c470185dac6f9080359f8.jpg

Kaartverkoop

Een bezoek aan het Fruitcorso in Tiel is geheel kosteloos. Je hoeft dus geen entree te betalen om het evenement te bezoeken. Wanneer je een plek wilt innemen op de speciale tribune is dit wel tegen betaling. Een tribuneticket kost namelijk € 17,50 per persoon.

Expositiedagen

De corsowagens zijn niet alleen tijdens de optocht te bewonderen, maar ook de dagen erna nog. Op 16, 17 en 18 september zijn er nog expositiedagen, je kunt de wagens dan kosteloos bekijken. Na afloop van de expositiedagen is de pret afgelopen, de wagens zullen weer ontdaan worden van het fruit.

Food truck festival

In het Kalverbos is het weer lekker eten en drinken geblazen. Op zaterdag 16 en zondag 17 september staan daar namelijk ongeveer 30 mobiele foodtrucks klaar waar je allerlei lekkernijen kunt kopen of kunt genieten van een overheerlijk drankje. De entree tot het food truck festival is gratis.

Bezoeken Fruitcorso

De gemeente Tiel is per auto en openbaar vervoer prima bereikbaar. Zo ligt de gemeente Tiel aan de autosnelweg A15. Omdat er een NS-treinstation aanwezig adviseert de organisatie bezoekers van buiten de regio om met de trein te reizen. Omdat er veel bezoekers naar het Fruitcorso komen kijken, kan er een tekort aan parkeerplaatsen ontstaan. De gemeente Tiel beschikt ook over meerdere goede hotels voor wie langer dan één dag wil blijven: