Fruitcorso Tiel

Last update: 09-03-2020

Er is nog niets bekend over Fruitcorso Tiel 2020

De fruitstreek van Nederland is uiteraard de Betuwe. Het is dan ook geen wonder dat het Fruitcorso in de Betuwse gemeente Tiel plaatsvindt. Tijdens het Fruitcorso trekt een bonte stoet versierde corsowagens door de straten van Tiel. De wagens zijn versierd met allerlei soorten fruit zoals peren, appels, zaden, druiven, enzovoorts. Kom meer te weten over Fruitcorso Tiel 2020 zoals of je kaarten moet kopen, wat de expositiedagen zijn, het tijdstip van de start van het Fruitcorso en Kindercorso en hoe je het evenement kunt bezoeken.

Fruitcorso 2020

Het hoogtepunt van de Fruitcorso is de stoet met corsowagens welke met fruit zijn versierd. Er zijn zelfs corsowagens met een lengte van maar liefst bijna 15 meter. De corsowagens worden beoordeeld door de jury. Er vinden de hele week door nog veel meer leuke activiteiten plaats, bijvoorbeeld de Fruitmozaïeken, het Fruit Adventure Rivierenland, de Fruitcorsofair, markten, proeverijen, enzovoorts. Het complete programma van de volgende editie is als volgt:

  • Mozaieken maken: dinsdag 10 september tot donderdag 12 september
  • Opening: donderdag 12 september 
  • Mozaieken tentoonstelling: 12 tot 23 september
  • FoodTruckFestival: zaterdag 21 september
  • Stoet: zaterdag 21 september 
  • Fruitcorso by night: zaterdag 21 september
  • Kindercorso: zaterdag 21 september 
  • Tentoonstelling: zaterdag 21 tot maandag 23 september

Kindercorso

Kinderen mogen ook meedoen aan het corso tijdens het speciale Kindercorso. Het Kindercorso is echt meer dan de moeite waard en er nemen tientallen versierde praalwagentjes deel, elk prachtig versierd door kinderen. 

Kaartverkoop

Een bezoek aan het Fruitcorso in Tiel is niet duur. Voor slechts €5,- per persoon ben je er al bij. Kinderen onder de 12 jaar mogen zelfs gratis. Wanneer je een plek wilt innemen op de speciale tribune is dit wel tegen betaling. Een tribuneticket kost namelijk € 20 per persoon, waar het in de voorverkoop voor 1 september maar € 18,50 kost.

Om de tentoonstelling te bezoeken betaal je € 5,- per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar mogen deze gratis zien. 

Expositiedagen

De corsowagens zijn niet alleen tijdens de optocht te bewonderen, maar ook de dagen erna nog. Op 21, 22 en 23 september zijn er nog expositiedagen. Na afloop van de expositiedagen is de pret afgelopen, de wagens zullen weer ontdaan worden van het fruit.

Food truck festival

In het Kalverbos is het weer lekker eten en drinken geblazen. Op zaterdag 21 en zondag 22 september staan daar namelijk ongeveer 30 mobiele foodtrucks klaar waar je allerlei lekkernijen kunt kopen of kunt genieten van een overheerlijk drankje.

Bezoeken Fruitcorso

De gemeente Tiel is per auto en openbaar vervoer prima bereikbaar. Zo ligt de gemeente Tiel aan de autosnelweg A15. Omdat er een NS-treinstation aanwezig adviseert de organisatie bezoekers van buiten de regio om met de trein te reizen. Omdat er veel bezoekers naar het Fruitcorso komen kijken, kan er een tekort aan parkeerplaatsen ontstaan. De gemeente Tiel beschikt ook over meerdere goede hotels voor wie langer dan één dag wil blijven: