Gamma Racing Day Assen

Last update: 07-02-2020

Racefanaten zijn natuurlijk bekend met het racecircuit in Assen, dit circuit is bijvoorbeeld jaarlijks de gastheer van het motorevenement TT Assen. Ook vindt ieder jaar de Gamma Racing Day plaats in Assen. Verschillende races van auto's, motoren, karts, toerwagens en zijspanmotoren vinden plaats gedurende het weekendevenement. Het door bouwketen Gamma gesponsorde evenement Gamma Racing Day kan gratis worden bezocht op de zaterdag en zondag. Kom alles te weten over Gamma Racing Day 2020 waaronder informatie over hoe je aan tickets kunt komen, het raceprogramma, de tijden, locatie en bereikbaarheid.

Gamma Racing Day 2020

De Gamma Racing Day is een race-evenement waaraan de bouwmarkt Gamma haar naam heeft verbonden. Gedurende drie dagen wordt er volop geracet op het wereldberoemde circuit van Assen. Als bezoeker met een gratis Gamma ticket ben je welkom op twee van de drie dagen, namelijk zaterdag en zondag. Je wordt getrakteerd op zeer veel verschillende autoklassen, motorklassen, maar ook karts, zijspannen en zelfs historische toerwagens. Gamma Racing Day betekent een heel weekend lang ronkende motoren en verbeten gevechten op het circuit en dat helemaal gratis. De volgende editie van de Gamma Racing Day is op zaterdag 8 en zondag 9 augustus 2020.

Programma en tijden

Op de vrijdag vinden de vrije trainingen plaats van de verschillende autoklassen. De motorklassen rijden de kwalificaties op zaterdag en in de middag zijn er al enkele officiële autoraces. Ook kan er op zaterdag worden genoten van racedemonstraties. De laatste dag van het evenement (zondag) is de belangrijkste dag. De zondag is namelijk de belangrijkste wedstrijddag met races in de officiële raceklassen en volop demonstraties. Het exacte programma is via de website van het evenement te raadplegen. Het raceprogramma vindt plaats gedurende de volgende tijden:

  • Vrijdag 7 augustus: vrije trainingen
  • Zaterdag 8 augustus: 8.00 - 18.00 uur: In de ochtend zijn er van 8.00 tot 13.35 verschillende kwalificaties, vervolgens zijn er in de middag een aantal mooie races te zien van 13.50 tot 18.20
  • Zondag 9 augustus: 8.00 - 18.00 uur: Na de warm up om 8.15 zullen er op zondag de hele dag spannende races te zien zijn. De laatste eindigt precies om 18.00.Het precieze programma is nu ook te zien op de site van de Gamma Racing Day.

Gratis toegang

De Gamma Racing Day is gratis te bezoeken wanneer je beschikt over een 'Free Ticket'. Deze entreekaarten zijn verkrijgbaar in de Gamma bouwmarkten gedurende de maanden juni en juli. Ook kan je de Free Tickets voor de Gamma Racing Day verkrijgen bij verschillende andere partners van het race-evenement. Met een 'Free Ticket' kan je gratis een plek op de tribune of op de taluds langs het circuit innemen. Het gratis ticket is alleen geldig op zaterdag 8 of zondag 9 augustus 2020.

Kaarten Paddock

Tijdens het race-evenement is het zelfs mogelijk om de paddock te bezoeken, maar voor een dergelijk bezoek zijn wel betaalde kaarten nodig. Op de vrijdag kost een ticket € 5 per persoon, op zaterdag en zondag € 15. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen zelfs gratis de paddock bezoeken.

Bezoeken

De Gamma Racing Day wilt bezoeken met de auto of motor is prima mogelijk. Het racecircuit ligt aan de autosnelweg A28 en je mag gratis parkeren (bereken hier de route). Treinreizigers kunnen gebruik maken van het NS-treinstation in Assen. Pendelbussen vervoeren op zaterdag en zondag de bezoekers naar en van het circuit. Wist je dat de Gamma Racing Day ieder jaar weer door ruim 80.000 mensen wordt bezocht? Eventueel kan er worden overnacht in Assen: