Gentse Feesten

Last update: 08-01-2020

De Belgische stad Gent staat in de maand juli weer bol van de cultuur, muziek en optredens. Dan staan namelijk de Gentse Feesten weer op het programma en trekken vele tienduizenden personen naar de prachtige Gentse binnenstad. Tijdens de Gentse feesten 2020 vinden er door heel Gent heen activiteiten plaats. Kom te weten op welke locaties de activiteiten plaatsvinden, waar je het programma kunt vinden, welke openingstijden er gelden tijdens de Gentse Feesten, of je tickets moet kopen en hoe de Gentse Feesten bereikbaar zijn. Ook is er een overzicht van voordelige hotels voor tijdens je bezoek aan de Gentse Feesten opgesomd.

Gentse Feesten 2020

De Gentse Feesten zijn een van de grootste publieksevenementen van Europa met ieder jaar bijna 1,5 miljoen bezoekers. Het evenement kan je typeren als een mengeling van volksfeest, stadsfestival en cultureel evenement in één. De Gentse Feesten betekenen gezelligheid van de bovenste plank inclusief een prachtig programma vol cultuur, muziek, theater, internationale festivals, animatie, acrobatiek, dans, enzovoorts. Wat de Gentse Feesten zo bijzonder maakt is dat ze een groot deel van de historische binnenstad in beslag nemen en dat bijna alle elementen gratis te bezoeken zijn.  De Gentse Feesten vinden plaats van vrijdag 17 tot en met zondag 26 juli 2020.

Gratis toegankelijk

De Gentse Feesten zijn helemaal gratis om te bezoeken. Het is dus niet nodig om kaarten te kopen. Het feit dat er geen entree wordt geheven is een verklaring voor het feit dat er iedere dag ruim honderdduizend mensen het festival bezoeken.

Locaties

Het gros van de activiteiten vinden buitendeurs plaats op vrij toegankelijke pleinen, te weten de pleinen Baudelohof, bij Sint-Jacobs, Graslei / Korenlei, Sint-Baafsplein, Sint-Veerleplein, Emile Braunplein, Beverhoutplein, Groentenmarkt, Korenmarkt, Francois Laurentplein, Vlasmarkt en Willem de Beersteeg. Het gebied van de Gentse Feesten wordt ook wel de Gentste Feestenzone genoemd en beslaat in totaal 765.000 vierkante meter.

Programma Gentse Feesten

Het programma van de Gentse Feesten is enorm uitgebreid. Het programma kan worden geraadpleegd op de website van de Gentse Feesten. Het programma begint elke dag om 10.00 uur en eindigt om 04.00 uur.

Internationale Festivals

Tijdens de Gentse Feesten worden er ook zes internationale festival georganiseerd. Dit zijn MiramirO (het Straattheaterfestival), Gent Jazz Festival, Boomtown, Europees Figurentheatercentrum, Jeugdcircusfestival en het dancefestival 10 Days Off.

Overnachten in Gent

De stad Gent leent zich perfect voor een langduriger verblijf. Misschien wil je de Gentse Feesten meerdere dagen achter elkaar bezoeken of wil je meer van de stad zien. Gent staat namelijk bekend als één van de mooiste steden ter wereld. Onderstaand vind je een overzicht van de vele (voordelige) hotels waarmee je eenvoudig de prijzen kunt vergelijken per kamer per nacht: 

Bereikbaarheid Gentse Feesten

Wie met de auto reist moet rekening houden met het feit dat grote delen van de stad autovrij zijn tijdens de Gentse Feesten. Tevens is het erg druk op de weg en zal het aantal parkeerplekken snel beperkt zijn. Eventueel kan er geparkeerd worden op P+R parkeerterreinen aan de rand van de stad, van waaruit je kunt doorreizen per bus of tram. De Gentse Feesten zijn per openbaar vervoer het best te bereiken. Zo rijden er bussen, trams, feestbussen en uiteraard treinen tot vlakbij de Gentse binnenstad. Je bespaart hiermee ook dure brandstof- en parkeerkosten. Vanaf treinstation Gent-Dampoort loop je in enkele minuten naar de festivallocaties. Koop online voordelig je (internationale) treinticket.