Glow Eindhoven

Last update: 18-05-2019

De Eindhovense binnenstad wordt tijdens Glow betoverd dankzij spectaculaire en verbazende lichtshows en -effecten. Een groot deel van Glow is gratis te bezoeken en bestaat uit een route langs verschillende lichtshows. Voor enkele onderdelen van Glow moet entree worden betaald. Wil je ook graag eens het spektakel dat Glow heet bezoeken? De volgende editie van Glow is van 9 tot en met 16 november 2019. Kom alvast alles te weten over Glow Eindhoven zoals de tijden, route en bereikbaarheid.

Glow 2019

De lichtstad van Nederland, Eindhoven, staat van zaterdag 9 tot en met zaterdag 16 november 2019 in het teken van Glow. Tijdens Glow wordt de bezoeker getrakteerd op spectaculaire lichtshows in de binnenstad van de grootste stad onder de rivieren. Licht wordt geprojecteerd op gebouwen, objecten, water, enzovoorts en doen het geheel tot leven komen. In totaal zijn er ongeveer 40 lichtkunstwerken die bewonderd kunnen worden. De invulling aan de shows van Glow Eindhoven worden gegeven door diverse kunstenaars en designers. Glow is uitgegroeid tot een evenement dat honderdduizenden bezoekers trekt uit heel Nederland en daarbuiten. In totaal bezoeken maar liefst circa 750.000 mensen Glow.

Gratis toegankelijk

Glow Eindhoven is grotendeels gratis te bezoeken, waardoor het een van de allergrootste gratis events is van Nederland. Alleen voor enkele indoor shows dient entree te worden betaald. Maar het gros van de route is dus volledig gratis te bewonderen.

Openingstijden

De lichten van de lichtshows zijn ontstoken gedurende de volgende tijdvakken:

  • Zaterdag 9 november: 18.30 - 24.00 uur
  • Zondag 10 november tot en met donderdag 14 november: 18.30 - 23.00 uur
  • Vrijdag 15 en zaterdag 16 november: 18.30 - 24.00 uur

Route Glow

Bezoekers aan Glow kunnen een route volgen door de binnenstad zodat ze alle hotspots te zien krijgen. Er zijn twee routes, te weten Glow Tour en Glow Next. Glow Tour voert door de binnenstad en is de hoofdroute van het lichtevenement. Glow Next wordt iets buiten de binnenstad georganiseerd op het TU/e-terrein (Technische Universiteit Eindhoven). Glow Next is experimenteel en meer futuristisch. De routes moeten te voet worden afgelegd. Een kaart van de routes vind je op de website van Glow. Eventueel kan je een gids huren tijdens de routes die informatie geeft over de lichtprojecties, de stad en de architectuur. Ook de moeite waard is de Glow Special in het Van Abbemuseum.

Bezoeken Glow

Tijdens Glow is de binnenstad van Eindhoven zeer druk. Het is dan ook niet direct aangeraden om met de auto het lichtevenement te bezoeken. Je zult namelijk rekening moeten houden met verkeersdrukte en parkeren is ook niet eenvoudig. Omdat de Glow routes te voet afgelegd moeten worden is het openbaar vervoer een goed alternatief op de auto. Reis hiervoor naar NS-treinstation Eindhoven Centraal. Om aansluitend aan Glow een toeristisch bezoek aan Eindhoven te brengen is overnachten in een van de hotels in de stad een goede optie: