Kalender » Glow Eindhoven

Glow Eindhoven: 12 – 19 november 2016

glow.jpg

De Eindhovense binnenstad wordt tijdens Glow betoverd dankzij spectaculaire en verbazende lichtshows en -effecten. Een groot deel van Glow is gratis te bezoeken en bestaat uit een route langs verschillende lichtshows. Voor enkele onderdelen van Glow moet entree worden betaald. Wil je ook graag eens het spektakel dat Glow heet bezoeken? De volgende editie van Glow is van 12 tot en met 19 november 2016. Kom alvast alles te weten over Glow Eindhoven zoals de tijden, route en bereikbaarheid.

Glow 2016

De lichtstad van Nederland, Eindhoven, staat van 12 tot en met 19 november 2016 in het teken van Glow. Tijdens Glow wordt de bezoeker getrakteerd op spectaculaire lichtshows in de binnenstad van de grootste stad onder de rivieren. Licht wordt geprojecteerd op gebouwen, objecten, water, enzovoorts en doen het geheel tot leven komen. De invulling aan de shows van Glow Eindhoven worden gegeven door diverse kunstenaars en designers. Glow is uitgegroeid tot een evenement dat honderdduizenden bezoekers trekt uit heel Nederland en daarbuiten.

Tickets en kaartverkoop

Glow Eindhoven is grotendeels gratis te bezoeken. Alleen voor enkele indoor shows dient entree te worden betaald.

Openingstijden Glow

De lichten van de lichtshows zijn ontstoken gedurende de volgende tijdvakken:

  • Zaterdag 12, vrijdag 18 en zaterdag 19 november: 18.30 - 24.00
  • Zondag 13, maandag 14, dinsdag 15, woensdag 16, donderdag 17 november: 18.30 - 23.00

Route Glow

Bezoekers aan Glow kunnen een route volgen door de binnenstad zodat ze alle hotspots te zien krijgen. Er zijn twee routes, te weten Glow Tour en Glow Next. Glow Tour voert door de binnenstad en is de hoofdroute van het lichtevenement. Glow Next wordt iets buiten de binnenstad georganiseerd op het TU/e-terrein (Technische Universiteit Eindhoven). Glow Next is experimenteel en meer futuristisch. De routes moeten te voet worden afgelegd. Een kaart van de routes vind je op de website van Glow. Eventueel kan je een gids huren tijdens de routes die informatie geeft over de lichtprojecties, de stad en de architectuur. Ook de moeite waard is de Glow Special in het Van Abbemuseum.

Bezoeken Glow

Tijdens Glow is de binnenstad van Eindhoven zeer druk. Het is dan ook niet direct aangeraden om met de auto het lichtevenement te bezoeken. Je zult namelijk rekening moeten houden met verkeersdrukte en parkeren is ook niet eenvoudig.  Omdat de Glow routes te voet afgelegd moeten worden is het openbaar vervoer een goed alternatief op de auto. Reis hiervoor naar NS-treinstation Eindhoven Centraal. Om aansluitend aan Glow een toeristisch bezoek aan Eindhoven te brengen is overnachten in een van de hotels in de stad een goede optie: