F1 GP Australië

Last update: 15-11-2019

De eerste GP race van het nieuwe seizoen van de Formule 1 is al enige jaren in Australië. Op het circuit Albert Park strijden de beste autoracers ter wereld om de eerste overwinning van het seizoen en de leiding in het wereldkampioenschap. Door het tijdsverschil met Nederland zijn de races hier in de nachtelijke uurtjes en vroege ochtend te zien. Kom alles te weten over de F1 GP Australië 2020 inclusief informatie over het circuit, het raceprogramma inclusief tijden, waar de GP van Australië live wordt uitgezonden, hoe je aan tickets kunt komen voor de race en waar je voordelige vliegtickets en hotelovernachtingen kunt vinden.

GP Australië 2020

De Formule 1 Grand Prix van Australië wordt verreden op het circuit Albert Park wat gelegen is in de stad Melbourne. Albert Park is een semi-stratencircuit waardoor er delen van het jaar ook gewoon verkeer op stukken van het circuit rondrijdt. Circuit Albert Park is 5.303 meter lang en in totaal worden er 58 ronden gereden. De Formule 1 rijders leggen in totaal dus 307,574 kilometer af. Voordat de race op zondag wordt verreden zijn er op vrijdag en zaterdag uiteraard al de trainingen en kwalificatie. De GP van Australië is de eerste Formule 1 race van het nieuwe seizoen en vindt plaats van vrijdag 13 tot en met zondag 15 maart 2020.

Raceprogramma en tijden

Het raceprogramma van de GP in Melbourne is, zoals iedere GP, verdeeld over drie dagen. Er zijn vrije trainingen, een kwalificatie en natuurlijk de race op zondag. Het raceprogramma is onderstaand weergegeven. De tijden die zijn vermeld zijn de Nederlandse tijden, aangezien er een flink tijdsverschil is met Australië is het hier nog nacht of vroeg in de ochtend:

  • Vrijdag 13 maart: eerste vrije training (2.00 – 3.30 uur) en tweede vrije training (6.00 – 7.30 uur)
  • Zaterdag 14 maart: derde vrije training (4.00 – 5.00 uur) en kwalificatie (7.00 – 8.00 uur)
  • Zondag 15 maart: F1 race GP Australië (6.00 - 8.00 uur)

Live televisie-uitzending

De meeste Formule 1 fans zullen de race op televisie live willen zien. In Nederland heeft Ziggo de rechten voor de live uitzendingen van de Formule 1 races. Ook de F1 GP van Australië wordt live op Ziggo uitgezonden. Abonnees kunnen de race live bekijken op kanaal 14. Wil je behalve de races ook de vrije trainingen en kwalificaties live zien? Op Ziggo Sport Totaal worden ook deze race onderdelen live uitgezonden. Meer over abonnementen van Ziggo Sport.

Vliegtickets en hotels

Om de Formule 1 Grand Prix van Australië bij te wonen moet je als inwoner van Nederland uiteraard een flink eind vliegen. Gelukkig kosten vliegtickets steeds minder en ook een vliegticket naar Australië is niet meer onbetaalbaar. Vooral wanneer je vliegtickets vergelijkt via vergelijkingswebsites betaal je nooit teveel. In Australië komen is één, maar het verblijf is minstens zo belangrijk. In Melbourne is er keuze uit honderden prima hotels:

Tickets GP Australië

Uiteindelijk is hetgeen waar het om gaat natuurlijk de Formule 1 race. Om de GP van Australië bij te wonen is het noodzakelijk om tickets te kopen. De beste manier om aan tickets te geraken is via het officiële verkooppunt van de Formule 1 organisatie. Je betaalt in dat geval namelijk nooit teveel en bent dus geen geld kwijt aan tussenhandelaren die ook een deel van de marge willen verdienen. Bekijk het overzicht met officiële F1 tickets voor GP Australië