F1 GP Azerbeidzjan

Last update: 07-02-2020

Bij de glitter en glamour van de wereld van de Formule 1 denk je wellicht niet direct aan racen in Azerbeidzjan. Toch wordt in hoofdstad Bakoe de achtste F1 GP race van het seizoen verreden op het stratencircuit dat luistert naar de naam Baku City Circuit. Het circuit is gelegen dichtbij de boorden van de Kaspische Zee. Omdat Azerbeidzjan geringe tijdsverschillen kent met Nederland zijn de races van de F1 GP van Azerbeidzjan prima te volgen op televisie. Kom alles te weten over de F1 GP Azerbeidzjan 2020 waaronder informatie over het raceprogramma en tijden, de live televisie uitzendingen en de mogelijkheden om de GP van Azerbeidzjan bij te wonen inclusief het kopen van vliegtickets, hotelovernachtingen en tickets voor de races.

GP Azerbeidzjan 2020

Azerbeidzjan is een land dat ligt op de grens tussen Europa en Azië in de Kaukasus. Het land is bezig aan een sterke opmars en dat vertaalt zich onder andere in de F1 GP die wordt gereden in de hoofdstad Bakoe. De F1 GP van Azerbeidzjan wordt ook wel eens de GP van Europa of de GP van Bakoe genoemd. De Grand Prix wordt gereden op een stratencircuit gelegen in de stad Bakoe. De lengte van het stratencircuit is 6,003 kilometer en het rondje wordt in totaal 51 maal afgelegd. Na in totaal 306,049 kilometer is dus bekend wie zich de winnaar mag noemen van de Grand Prix van Azerbeidzjan. De Grand Prix van Azerbeidzjan is de vierde race van het Formule 1 seizoen en wordt georganiseerd van vrijdag 5 tot en met zondag 7 juni 2020.

Raceprogramma

In Bakoe is het tijdens de zomertijd twee uur later dan in Nederland. Dit betekent dat de races ook iets later worden uitgezonden dan andere races in Europa. Toch zijn de raceonderdelen van de F1 GP van Azerbeidzjan prima te volgen op televisie. Het raceprogramma is dan ook als volgt:

  • Vrijdag 5 juni 2020: eerste vrije training (11.00 – 12.30 uur) en tweede vrije training (15.00 – 16.30 uur)
  • Zaterdag 6 juni 2020: derde vrije training (12.00 – 13.00 uur) en kwalificatie (15.00 – 16.00 uur)
  • Zondag 7 juni 2020: F1 race GP Azerbeidzjan (14.10 - 16.10 uur)

Uitzending op Ziggo

Ziggo is zoals gewoonlijk de mediapartij met de rechten voor de live uitzendingen van de races van de Formule 1. Met het standaard pakket ben je als Ziggo abonneehouder in staat om de Grand Prix op zondag live op televisie te zien inclusief uitgebreide voorbeschouwingen en nabeschouwingen. De echte racefan zal waarschijnlijk ook de trainingen en kwalificatie willen zien, maar hiervoor moet je Ziggo Sport Totaal afsluiten. Bekijk de abonnementen van Ziggo.

Vliegticket en hotelovernachting

Het is een groeiend fenomeen: racefanaten die live de F1 Grand Prix gaan bekijken op het circuit zelf. Omdat vliegtickets steeds voordeliger zijn is het ondertussen een betaalbare hobby geworden. Je doet er wel verstandig aan om goed de verschillende vliegtickets en kosten voor hotelkamers goed te vergelijken zodat je nooit teveel betaalt. Vergelijk de vliegtickets en hotels via:

Tickets GP Azerbeidzjan

Tickets voor de F1 GP races worden door tientallen websites aangeboden. Echter verdienen de meeste van deze websites ook een commissie over de verkoop van de toegangstickets. Om niet teveel te betalen kan je de tickets dan ook het beste kopen via de officiële website van de Formule 1. De kosten zijn daar het laagst.