F1 GP Bahrein

Last update: 07-02-2020

De GP van Bahrein is de tweede race van het nog prille Formule 1 seizoen. Het eilandstaatje in de Perzische Golf bestaat grotendeels uit woestijn en ook het circuit waarop de GP wordt gereden is in de woestijn gelegen. Welke coureur kan er goed met de omstandigheden omgaan en lukt het om de F1 GP Bahrein op zijn naam te schrijven? De raceonderdelen worden op gunstige tijdstippen uitgezonden waardoor je niet ’s nachts de wekker hoeft te zetten. Kom alles te weten over de F1 GP Bahrein 2020 inclusief informatie over de tijden van het raceprogramma, de live uitzendingen, het Bahrein International Circuit en informatie over het kopen van tickets, vliegtickets en het boeken van een hotelkamer.

Grand Prix Bahrein 2020

Het land Bahrein is een van de rijkste oliestaten ter wereld. Midden in de woestijn is het Bahrein International Circuit verrezen en ook de koningsklasse van de autosport, de Formule 1, doet dit racecircuit aan met een Grand Prix. De afstand van het circuit bedraagt 5.412 meter welke in totaal 57 maal moeten worden afgelegd. De raceafstand die de coureurs hebben afgelegd na afloop van de GP van Bahrein bedraagt daardoor in totaal 308,238 kilometer. Het circuit is bijna vlak en bijna geheel onder zeeniveau gelegen. Het raceweekend bestaat uiteraard uit de GP op zondag, maar daar voorafgaand vinden er op vrijdag en zaterdag trainingen en kwalificaties plaats. De Formule 1 Grand Prix van Bahrein is de tweede wedstrijd van het seizoen en staat op de kalender van vrijdag 20 tot en met zondag 22 maart 2020.

Races en programmatijden

De GP van Bahrein wordt zoals gewoonlijk is in de Formule 1 verreden over in totaal drie dagen bestaande uit trainingen, kwalificaties en de daadwerkelijke race. Alle programmatijden zijn onderstaand weergegeven. De tijden zijn die van Nederland waarbij de tijdsverschillen al zijn verrekend:

  • Vrijdag 20 maart 2020: eerste vrije training (12.00 – 13.30 uur) en tweede vrije training (16.00 – 17.30 uur)
  • Zaterdag 21 maart 2020: derde vrije training (13.00 – 14.00 uur) en kwalificatie (16.00 – 17.00 uur)
  • Zondag 22 maart 2020: F1 race GP Bahrein (17.10 - 19.10 uur)

Live op televisie

De race op zondag is live te volgen via Ziggo (mits je abonneehouder bent). Behalve de race zelf zijn er ook een voor- en nabeschouwing met diverse analisten. Om ook de trainingen en kwalificaties live op televisie te zien heb je Ziggo Sport Totaal nodig. Op Ziggo Sport Totaal worden alle race onderdelen van alle Formule 1 Grand Prix wedstrijden uitgezonden. Bekijk de abonnementen van Ziggo.

Vliegticket en hotel

De ultieme Formule 1 ervaring beleef je natuurlijk op en rond het circuit zelf. Wie de F1 GP van Bahrein wil meemaken zal uiteraard een vliegticket moeten kopen en een hotelovernachting moeten boeken. Door van tevoren goed de vliegtickets en hotels te vergelijken hoeft een bezoek aan GP Bahrein niet duur te zijn:

Toegangstickets Grand Prix Bahrein

Het belangrijkst is natuurlijk het ticket dat je moet kopen voor de F1 GP van Bahrein. Er worden online door diverse verkoopkanalen tickets verkocht, maar de voordeligste tickets koop je natuurlijk gewoon via de officiele website van Formule 1. Bekijk het overzicht met officiële F1 tickets voor GP Bahrein.